Охорона здоров'я

23
листопада
2021

Розширення можливостей неонатального скринінгу

До Всесвітнього дня дитини 20 листопада в рамках спільного проекту ДУ «Інституту педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України» у партнерстві з Асоціаціями педіатрів і неонатологів України та клініко-діагностичним центром «Фармбіотест» розширений неонатальний скринінг

08
травня
2021

Наказ МОЗ України № 873 «Респіраторний дистрес-синдром у передчасно народжених дітей»

Наказ МОЗ України від 05.05.2021 № 873 "Про затвердження Уніфікованого клінічного протоколу вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги «Респіраторний дистрес-синдром у передчасно народжених дітей»"

Нормативні документи
08
травня
2021

Наказ МОЗ України № 870 «Ентеральне харчування недоношених немовлят»

Наказ МОЗ України від 05.05.2021 № 870 "Про затвердження Уніфікованого клінічного протоколу вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги «Ентеральне харчування недоношених немовлят»"

Нормативні документи
10
лютого
2021

Процедури догляду з Європейського стандарту догляду за новонародженим

Опубліковано офіційний переклад видання "Процедури догляду" з Європейського стандарту догляду за новонародженим EFCNI.

13
січня
2021

Асоціація неонатологів України та благодійний фонд "Заради дитини" надали благодійну допомогу Дитячій міській клінічній лікарні Полтави

Асоціація неонатологів України та благодійний фонд "Заради дитини" надали благодійну допомогу Дитячій міській клінічній лікарні Полтави. Було надано обладнання для тривалого неінвазивного монаторингу стану пацієнта та проведення кваліфікованої інтенсивної терапії передчасно народженим новонародженим дітям. Завдяки придбаному обладанню рятуються життя малюків вже сьогодні.

15
травня
2020

Допомога новонародженим від матерів з підозрюваною або підтвердженою інфекцією COVID-19

Керівництво Британської асоціації перинатальної медицини. Версія від 27 квітня 2020р. Редакція перекладу українською мовою професор Дмитро Добрянський.

12
квітня
2020

Керівництво по клінічному веденню дітей, які поступили в лікарню з підозрою на COVID-19 (BPRS)

Дитяча лікарня Alder Hey і Британська педіатрична респіраторна спілка розробили Керівництво по клінічному веденню дітей, які поступили  в лікарню з підозрою на COVID-19 (BPRS). Переклад – скорочений варіант

Нормативні документи
03
квітня
2020

Ранняя инфекция новорожденных с SARS-CoV-2 у 33 детей, рожденных от матерей с COVID-19 в Ухане, Китай (перевод)

Zeng L, Xia S, Yuan W, et al. Neonatal Early-Onset Infection With SARS-CoV-2 in 33 Neonates Born to Mothers With COVID-19 in Wuhan, China. JAMA Pediatr. Published online March 26, 2020. doi:10.1001/jamapediatrics.2020.0878

01
квітня
2020

Коронавірусна інфекція (COVID-19) під час вагітності

Пропонуємо Вашій увазі переклад оновлених британських клінічних настанов з акушерства та неонатології «КОРОНАВІРУСНА (COVID-19) ІНФЕКЦІЯ ПІД ЧАС ВАГІТНОСТІ (CORONAVIRUS (COVID-19) INFECTION IN PREGNANCY)» від 28 березня 2020 року, версія 5 (Королівський коледж акушерів-гінекологів), та «COVID-19 – РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ ПЕДІАТРИЧНИХ СЛУЖБ (COVID-19 – GUIDANCE FOR PAEDIATRIC SERVICES)», версія від 30 березня 2020 р.; неонатологічний розділ (Королівський коледж педіатрії і здоров’я дитини, Британська асоціація перинатальної медицини).

Нормативні документи
29
березня
2020

Ведення в пологовій залі новонароджених з коронарірусною інфекцією COVID-19

Алгоритм ведення в пологовій залі новонароджених з короновірусною інфекцією. Переклад українською рекомендацій з провідних міжнародних джерел.

30
жовтня
2019

ESCNH інформаційна брошура видана українською мовою

Інформаційна брошура про європейські стандарти догляду за здоров'ям новонароджених (ESCNH) тепер також доступна українською мовою.

05
серпня
2019

Тиждень грудного вигодовування 2019

Асоціація неонатологів України підтримує всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування.

16
травня
2019

Зустріч президента Асоціації з керівництвом Управління охорони здоров’я Харківської області

16 травня в рамках американо-українського проекту відбулася зустріч Президента Асоціації неонатологів України, професор Тетяни Знаменської, директора Благодійного фонду «Заради дитини» Ірини Шейко та представників LDS Charities (США) – Джорджа і Марші Беннет, Сильвії і Мервин Хенсон з Головою управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації Богданом Федаком.

06
травня
2019

Китайська Торгова Асоціація передала благочинну допомогу Інституту педіатрії, акушерства та гінекології

25 квітня 2019 року Китайська Торгова Асоціація в рамках своєї благодійної програми, започаткованої наприкінці 2018 року, та на виконання підписаних у 2017 році Меморандумів про співпрацю з НАМН України та Асоціацією неонатологів України, передала чек на 250 тис. гривень на придбання медичного обладнання для Центру катамнестичного спостереження на базі ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України» у м. Києві.

23
квітня
2019

Благодійна акція в Центрі матері та дитини у Дніпрі

23 квітня 2019 компанія Інтерлаб ГмбХ (Німеччина), разом з Асоціацією неонатологів України та Благодійним фондом "Заради дитини" передали партію препарату "Аміновен Інфант" Дніпропетровському спеціалізованому медичному центру матері та дитини ім. проф. М.Ф. Руднєва, де надається допомога дітям з перинатальною патологією, вродженими вадами розвитку, недоношеним дітям східного регіону України.

16
квітня
2019

Запрацював перший в Україні Банк грудного молока

На базі Перинатального центру міста Києва запрацювала професійна лабораторія, в якій збирають, досліджують, обробляють і зберігають донорське грудне молоко. Безпечне грудне молоко доставляють дітям, які з медичних або інших причин не можуть харчуватись молоком матері.

14
квітня
2019

Оновлений клінічний протокол «Реанімація та післяреанімаційна допомога новонародженим»

Ця настанова містить короткий виклад доказів, представлених на Міжнародному погоджувальному форумі із серцево-легеневої реанімації і невідкладної серцево-судинної допомоги у 2015 році (CoSTR).

Нормативні документи
17
грудня
2018

У Дніпрі відкрито сучасний хірургічний центр для немовлят

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Дніпра відкрив сучасний хірургічний центр для новонароджених у Дніпропетровському спеціалізованому клінічному медичному центрі матері та дитини ім. проф. М.Ф.Руднєва, в якому проводять унікальні операції для немовлят.

16
грудня
2018

Презентация Nestle молочных смесей с комплексом олигосахаридов

11 декабря компания Nestlé в Украине впервые представила инновационный ингредиент – комплекс двух олигосахаридов, идентичных по структуре олигосахаридам грудного молока. 10 лет исследований ученых позволили воссоздать уникальное сочетание двух олигосахаридов, 2'FL и LNnT, идентичных по структуре олигосахаридам грудного молока, что выводит отрасль детского питания на новый уровень.

14
листопада
2018

У Львові відкрили Центр надання допомоги новонародженим «Колиски надії»

14 листопада 2018 року Фонд Віктора Пінчука відкрив у Львові 34-й центр допомоги новонародженим «Колиски надії», створений на базі Львівського обласного клінічного перинатального центру, який відновив свою роботу після тривалої реконструкції у червні 2018 року.

08
червня
2018

Нарада в рамках угоди про співпрацю між Асоціацією та Департаментом охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації

Голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган та директор Департаменту охорони здоров’я КОДА Алла Арешкович зустрілися з керівництвом Інституту педіатрії НАМНУ, Асоціації неонатологів України та представниками Американської академії педіатрії.

28
квітня
2018

Оновлений уніфікований клінічний протокол «Респіраторний дистрес-синдром у передчасно народжених дітей»

Представлено оновлений уніфікований клінічний протокол вторинної (спеціалізованої) і третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги передчасно народженим дітям з РДС розроблений з урахуванням сучасних вимог доказової медицини з метою створення єдиної комплексної й ефективної системи надання медичної допомоги новонародженим дітям з розладами дихальної функції.

Нормативні документи
19
квітня
2018

Тренінг для педіатрів і неонатологів «Реанімація новонароджених у пологовій залі» в Миколаєві

19 квітня в обласній дитячій клінічній лікарні Миколаєва Асоціацією неонатологів України, в партнерстві з компанією «Н.З.Техно» та благодійним фондом «Заради дитини», проведено практичний семінар-тренінг для акушерів-гінекологів, неонатологів, педіатрів, анестезіологів та медичних сестер палат новонароджених.

14
лютого
2018

Відкриття відділення постінтенсивного догляду та реабілітації передчасно народжених дітей в ІПАГ

В Інституті педіатріі, акушерства та гінекології НАМН України відкрилося відділення постінтенсивного догляду, виходжування та реабілітації новонароджених.

05
січня
2018

Стратегічні напрямки реконструкції системи охорони здоров'я новонароджених та дітей України

У статті проаналізовано демографічну ситуацію в Україні у контексті збереження здоров’я новонароджених та дітей, а також здійснено контент-аналіз рекомендаційної бази ООН, Ради Європи в галузі охорони здоров'я та ВООЗ щодо припинення попереджувальних втрат новонароджених, забезпечення доступу до системи охорони здоров'я для дітей в Україні.

30
грудня
2017

Підготовка до відкриття відділення постінтенсивного догляду та реабілітації передчасно народжених дітей в ІПАГ

Відділення постінтенсивного догляду та реабілітації передчасно народжених дітей на базі Інституту педіатрії, акушерства та гінекології НАМН України створено коштом Благодійного фонду Бориса Ложкіна.

12
грудня
2017

Проект Положення про систему безперервного професійного розвитку фахівців у сфері охорони здоров’я

Міністерство охорони здоров'я України пропонує для громадського обговорення проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про систему безперервного професійного розвитку фахівців у сфері охорони здоров’я».

Нормативні документи
06
грудня
2017

Проект клінічного протоколу «Респіраторний дистрес-синдром у недоношених дітей»

Проект уніфікованого клінічного протоколу вторинної (спеціалізованої), третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги «Респіраторний дистрес-синдром у недоношених дітей».

Нормативні документи
26
вересня
2017

Організація банків грудного молока для вигодовування новонароджених високого ризику

Доповідь створена на підставі адаптованої клінічної настанови, заснованої на доказах (робочий варіант) за егідою Асоціації неонатологів України.

25
вересня
2017

МОЗ України та Фундація медичної допомоги дітям розпочинають співпрацю задля вдосконалення неонатологічної допомоги в Україні

Міністерство охорони здоров'я України 25 вересня підписало Меморандум про взаєморозуміння і співпрацю з Фундацією медичної допомоги дітям (Children’s Medical Care Foundation). 

12
жовтня
2016

Парламентські слухання «Права дитини в Україні: забезпечення, дотримання, захист»

У Верховній Раді під головуванням заступника Голови Верховної Ради України Сироїд О.І. відбулися парламентські слухання на тему: «Права дитини в Україні: забезпечення, дотримання, захист».