Суспільство

15
грудня
2021

Семінар-тренінг у м.Краматорську під егідою ЮНІСЕФ-Україна та Асоціації неонатологів

3-5 грудня 2021 у м. Краматорську (Донецька область) під егідою ЮНІСЕФ-Україна та Асоціації неонатологів України відбувся триденний семінар-тренінг (в режимі on- та offline) «Практичне впровадження сучасних рекомендацій медичного супроводу новонароджених»

27
листопада
2021

Актуальні питання парентерального харчування недоношених дітей

25 листопала відбулася конференція з міжнародною участю "Актуальні питання парентерального харчування недоношених дітей"

18
травня
2021

Критична ситуація у охороні здоров‘я. Брифінг медиків

Критична ситуація у охороні здоров‘я. Брифінг медиків

15
травня
2021

Відкритий лист підтримки Міністром охорони здоров’я України Степанова М.В.

Громадська організація Асоціація неонатологів України, як ніхто інший знає та розуміє, наскільки важливим є збереження та примноження здобутків медичної галузі в період її реформування. Зараз, як ніколи, під час пандемії COVID-19, у складній економічній та політичній ситуації є доцільним збереження стабільності роботи медичної галузі, яка підтримується виваженою політикою управління, яку здійснював Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

15
листопада
2020

Дякую лікар неонатолог - всеукраїнський флешмоб

За виходжуванням кожного немовля стоїть ціла команда фахівців. Виходити найменшу крихітку — це найбільша праця, це віра, любов і набагато більше, ніж просто робота. Ми вдячні кожному, хто допомагає диву статися. Кожен день. Вдячні лікарям, медичним сестрам та братам, адміністрації лікарень, всім тим, без кого шансів на життя у кожної "ранньої пташки" практично не було б. 

15
липня
2020

Вместе для лучшего ухода! Держите недоношенных и больных детей рядом с родителями

В течение последних нескольких месяцев  международное родительское сообщество борется с ограничениями доступа родителей  в неонатальных отделениях из-за COVID-19.  Кампания начнется в июле 2020 года и продлится до сентября 2021 года .

28
травня
2020

Поширені запитання про Відділення Інтенсивної Терапії Новонароджених під час пандемії COVID-19

Поширені запитання про вплив COVID-19 на материнство і здоров’я новонароджених.

27
травня
2020

Поширені запитання про виписку, спостереження та розвиток дитини у часи COVID-19

Поширені запитання про COVID-19 щодо здоров’я матері та дитини.

26
травня
2020

Поширені запитання про грудне вигодовування та донорське молоко під час пандемії COVID-19

Поширені запитання про COVID-19 щодо здоров’я матері та дитини

03
грудня
2019

Свято малюка в Рівному

Вже багато років поспіль до Дня недоношених дітей, яке відзначають 17 листопада, колектив обласної дитячої лікарні запрошує своїх маленьких друзів-нетерплячок на веселе Свято малюка. Його проводять в обласному театрі ляльок.

13
листопада
2018

Вітання з нагоди 85-річчя професора Лихачової Ази Сергіївни

Асоціація щиро вітає провідного вченого та видатного лікаря, одного з засновників української школи неонатології професора Лихачову Азу Сергіївну з ювілеєм.

26
жовтня
2018

Пішла з життя Ткаченко Світлана Кузьмівна

Пішла з життя колишня завідувачка кафедри факультетської і шпитальної педіатрії Львівського національного медичного університету, доктор медичних наук, професор Ткаченко Світлана Кузьмівна.

11
жовтня
2018

Пішов з життя Коржинський Юрій Степанович

Пішов з життя відомий український вчений-педіатр, завідувач кафедри педіатрії та неонатології Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького, доктор медичних наук, професор Коржинський Юрій Степанович.

07
жовтня
2018

Укладання угод між Ужгородською міською радою та Академією наук України

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв зустрівся напередодні з президентом Асоціації неонатологів України,  професором Тетяною Знаменською.

12
травня
2018

70-літній ювілей у Тернополі відзначив міський пологовий будинок

Свій 70-літній ювілей у Тернополі відзначив міський пологовий будинок, який вже десять років працює, як обласний перинатальний центр «Мати і дитина».

08
грудня
2017

Полтавському перинатальному центру виповнилося п'ять років

На будівлі перинатального центру Полтавської обласної клінічної лікарні імені М.В. Скліфосовського урочисто відкрили меморіальну дошку основоположнику вітчизняного акушерства і педіатрії, ученому-енциклопедисту, краянину Нестору Максимовичу-Амбодику.

20
листопада
2017

Президент у Дніпрі взяв участь у відкритті реконструйованого корпусу центру матері та дитини

Під час робочої поїздки до Дніпропетровської області Президент Петро Порошенко взяв участь в урочистому відкритті  реконструйованої будівлі педіатричного корпусу комунального закладу «Дніпропетровський спеціалізований клінічний медичний центр матері та дитини імені професора  М.Ф.Руднєва» Дніпропетровської обласної ради.

17
листопада
2017

Міжнародний день передчасно народженої дитини

17 листопада у світі відзначається Міжнародний день передчасно народжених дітей (World Prematurity Day). Він був започаткований у 2009 році за ініціативи Європейського фонду по догляду за новонародженими дітьми (European Foundation for the Care of Newborn Infants, EFCNI).