МОЗ України та Фундація медичної допомоги дітям розпочинають співпрацю задля вдосконалення неонатологічної допомоги в Україні

25 вересня 2017

Міністерство охорони здоров'я України 25 вересня підписало Меморандум про взаєморозуміння і співпрацю з Фундацією медичної допомоги дітям (Children’s Medical Care Foundation). 

Це перший крок на шляху до співробітництва, метою якого є підвищення рівня надання неонатологічної допомоги в Україні через впровадження новітніх неонатальних практик, які мають доказову ефективність. 

“Для нас є важливою ця співпраця та підтримка, яку надаватиме українським лікарям Фундація медичної допомоги дітям в галузі неонатології. Адже ми розуміємо, що саме від рівня підготовки лікаря та його прагнення до самовдосконалення залежить життя та здоров'я пацієнта, тому інвестиції в навчання та якісні знання лікарів є дійсно безцінними”, – підкреслила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

У рамках співпраці передбачено залучення українських лікарів до міжнародної Програми обміну, надання підтримки активним учасникам Програми в найважливіших міжнародних форумах, проведення міжнародними експертами тренінгів для лікарів-неонатологів, лікарів анестезіологів дитячих, медичних сестер, а також розробка та впровадження концепції розвитку неонатологічної служби.

Офіційний сайт Міністерства Охрони Здоров'я України


Інші новини

23 листопада
2021

Розширення можливостей неонатального скринінгу

До Всесвітнього дня дитини 20 листопада в рамках спільного проекту ДУ «Інституту педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України» у партнерстві з Асоціаціями педіатрів і неонатологів України та клініко-діагностичним центром «Фармбіотест» розширений неонатальний скринінг

10 лютого
2021

Процедури догляду з Європейського стандарту догляду за новонародженим

Опубліковано офіційний переклад видання "Процедури догляду" з Європейського стандарту догляду за новонародженим EFCNI.

13 січня
2021

Асоціація неонатологів України та благодійний фонд "Заради дитини" надали благодійну допомогу Дитячій міській клінічній лікарні Полтави

Асоціація неонатологів України та благодійний фонд "Заради дитини" надали благодійну допомогу Дитячій міській клінічній лікарні Полтави. Було надано обладнання для тривалого неінвазивного монаторингу стану пацієнта та проведення кваліфікованої інтенсивної терапії передчасно народженим новонародженим дітям. Завдяки придбаному обладанню рятуються життя малюків вже сьогодні.

15 травня
2020

Допомога новонародженим від матерів з підозрюваною або підтвердженою інфекцією COVID-19

Керівництво Британської асоціації перинатальної медицини. Версія від 27 квітня 2020р. Редакція перекладу українською мовою професор Дмитро Добрянський.