Організація банків грудного молока для вигодовування новонароджених високого ризику

26 вересня 2017

Доповідь створена на підставі адаптованої клінічної настанови, заснованої на доказах (робочий варіант) за егідою Асоціації неонатологів України.

Голова робочої групи

Коржинський Ю.С.
завідувач кафедри педіатрії та неонатології факультету післядипломної освіти Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, професор, д.мед.н.

Робоча група

Воробйова О.В.
професор кафедри неонатології НМАПО ім. П.Л.Шупика, д.мед.н.

Бакаєва О.М.
завідувач Неонатологічного центру НДСЛ «ОХМАТДИТ» МОЗ України

Чуйко М.М.
професор кафедри педіатрії і неонатології ЛНМУ ім. Д. Галицького, д.мед.н.

Мавропуло Т.К.
професор кафедри госпітальної педіатрії №2 та неонатології ДЗ «Дніпропетровська медична академія МОЗ України», д.мед.н., професор

Павлишин Г.А.
завідувач кафедри педіатрії №2 ТДМУ, професор, д.мед.н.

Похилько В.І. 
проректор з науково-педагогічної роботи та виховної роботи  Української медичної стоматологічної академії, професор кафедри педіатрії №1 з пропедевтикою та неонатологією, професор, д.мед.н.

Яблонь О.С.
завідувач кафедри педіатрії №1 ВНМУ ім. М.І.Пірогова, д.мед.н., професор


Інші новини

23 листопада
2021

Розширення можливостей неонатального скринінгу

До Всесвітнього дня дитини 20 листопада в рамках спільного проекту ДУ «Інституту педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України» у партнерстві з Асоціаціями педіатрів і неонатологів України та клініко-діагностичним центром «Фармбіотест» розширений неонатальний скринінг

10 лютого
2021

Процедури догляду з Європейського стандарту догляду за новонародженим

Опубліковано офіційний переклад видання "Процедури догляду" з Європейського стандарту догляду за новонародженим EFCNI.

13 січня
2021

Асоціація неонатологів України та благодійний фонд "Заради дитини" надали благодійну допомогу Дитячій міській клінічній лікарні Полтави

Асоціація неонатологів України та благодійний фонд "Заради дитини" надали благодійну допомогу Дитячій міській клінічній лікарні Полтави. Було надано обладнання для тривалого неінвазивного монаторингу стану пацієнта та проведення кваліфікованої інтенсивної терапії передчасно народженим новонародженим дітям. Завдяки придбаному обладанню рятуються життя малюків вже сьогодні.

15 травня
2020

Допомога новонародженим від матерів з підозрюваною або підтвердженою інфекцією COVID-19

Керівництво Британської асоціації перинатальної медицини. Версія від 27 квітня 2020р. Редакція перекладу українською мовою професор Дмитро Добрянський.