Новини асоціації

07
жовтня
2023

Звіт про участь в 5-й з'їзді Спільних Європейських неонатальних товариства, JENS 2023 (м. Рим, Італія, 19-23.09.2023 р.)

Від України у роботі Конгресу взяли участь професор Воробйова О.В., проф. Добрянський Д.О., науковий співробітник Голота Т.В.

12
вересня
2022

Об'ява

Польська Медична Місія за підтримки Асоціації неонатологів України розпочинає проєкт із охорони здоров`я матері та дитини «Strengthening neonatal and obstetric healthcare in the war affected regions of Ukraine» у 10 неонатальних лікарнях України.

20
квітня
2022

Уніфікований клінічний протокол «ПАРЕНТЕРАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ НОВОНАРОДЖЕНИХ ДІТЕЙ»

Опублікований новий "УНІФІКОВАНИЙ КЛІНІЧНИЙ ПРОТОКОЛ ВТОРИННОЇ (СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ) ТА ТРЕТИННОЇ (ВИСОКОСПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ) МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ «ПАРЕНТЕРАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ НОВОНАРОДЖЕНИХ ДІТЕЙ", а також "ПАРЕНТЕРАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ НОВОНАРОДЖЕНИХ ДІТЕЙ КЛІНІЧНА НАСТАНОВА, ЗАСНОВАНА НА ДОКАЗАХ"

20
вересня
2021

Обговорення Європейських стандартів догляду за здоров'ям новонароджених (ESCNH)

Триває публічне обговорення Європейських стандартів догляду за здоров'ям новонароджених (ESCNH), яке залишається відкритим до 30 вересня 2021 року. В якості представника Асоціації неонатологів України, запрошуємо вас взяти участь у громадських консультаціях 2021 року. Нижче ви можете знайти список усіх 20 стандартів, які підлягають перегляду, і ми пропонуємо вам залишити відгук щодо поточної версії стандартів. Посилання на анкети громадського обговорення:

18
січня
2021

Звернення президента Асоціації Тетяни Знаменської з приводу презентації нового підручника з неонатології

Шановні колеги! Спостерігаючи за реформуванням медичної галузі, ми з Вами щодня у складних умовах виконуємо свій професійний обов’язок, який полягає в забезпеченні здоров’я майбутнього покоління. Високу якість надання медичної допомоги новонародженим забезпечує чітке покрокове дотримання національних клінічних настанов, розроблених на основі доказової бази.

17
листопада
2020

17 листопада - Всесвітній день передчасно народжених дітей

Вітаємо усіх, хто прикладає сили та турботу для здоров'я малюків!

31
серпня
2020

Зустріч Міністра охорони здоров'я України з Президентом та членами правління Асоціації неонатологів України

31 серпня 2020 року, в останній день літа, в МОЗ України відбулася зустріч Міністра охорони здоров’я Степанова М.В., заступників Міністра – Садов’як І.Д., Микичак І.В. з Президентом Асоціації неонатологів України, проф. Знаменською Т.К. та членами правління Асоціації – проф. Клименко Т.М. (м. Харків), проф. Похилько В.І. (м. Полтава), д.мед.н. Воробйовою О.В. (м. Київ), а також експертами МОЗ України – завідувачами відділень анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених - Тишкевич В.М. (м. Київ), Анікіним І.О. (м. Запоріжжя), Корнійчуком О.В. (м. Київ).

29
грудня
2019

Зміна реквізитів Асоціації

Відбулася зміна реквізитів Асоціації

09
жовтня
2019

Робоча зустріч президента Асоціації та провідних фахівців у сфері неонатології з Міністром охорони здоров'я України

9 жовтня відбулась робоча зустріч президента Асоціації Тетяни Знаменської та провідних фахівців у сфері неонатології з Міністром охорони здоров'я України Заряною Скалецькою та Уповноваженим Президента України з прав дитини Миколою Кулебою.

14
серпня
2019

Пішла з життя Олена Григорівна Суліма

13 серпня 2019 року пішла з життя видатний український лікар та вчений, перший президент Асоціації неонатологів України, професор Олена Григорівна Суліма.

23
травня
2019

Зустріч президента асоціаціїї Тетяни Знаменської з представником EFCNI

23 травня з метою знайомства з процесом імплементації European Standards of Newborn Care, зустрічі з неонатологами, представниками МОЗ та участі у конференції представник EFCNI Dr. Johanna Walz (Німеччина) відвідала Україну.

28
квітня
2019

Зі світлим святом Великодня!

Нехай ангел охоронець оберігає вас від усіх негараздів. Думки нехай будуть світлими, а щастя в дім приходить із кожним новим світанком. Нехай ваше життя наповниться яскравими зустрічами і подіями, вірними друзями, хорошим настроєм і приємними відчуттями.

16
березня
2019

Зі святом 8 березня!

Прийміть сердечні вітання з нагоди чудового весняного свята – 8 Березня! Нехай цей день стане початком найсвітлішої смуги у вашому житті, щоб були присутні тільки позитивні емоції, тільки гарний настрій, посмішки, сміх і радість! 

16
жовтня
2018

Вітання до 85-річчя почесного президента Асоціації, професора Суліми Олени Григорівни

Асоціація щиро вітає почесного президента Асоціації неонатологів України, доктора медичних наук, професора Суліму Олену Григорівну з 85-річним ювілеєм!

12
жовтня
2018

Зустріч президента Асоціації з президентом Союзу арабських педіатричних та неонатологічних товариств

8 жовтня 2018 року за підтримки НАМН України в ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О.М. Лук'янової НАМНУ» відбулася зустріч Президента Асоціації педіатрії України, академіка Антипкіна Ю.Г., Президента Асоціації неонатологів України, професора Знаменської Т.К., а також провідних фахівців неонатології та педіатрії ІПАГ з Президентом Союзу Арабських педіатричних та неонатологічних товариств, Президентом Ливанського педіатричного суспільства, керівником Центру медичного університету лікарні Святого Георгія, професором Дзозефом Хаддатом.

07
липня
2018

Звіт про діяльність Асоціації неонатологів України за перше півріччя 2018 року

На науково-практичній конференції «Питання щодо стандартизації медичної допомоги новонародженим України» президент Асоціації Тетяна Костянтинівна Знаменська доповіла про поточну діяльність спілки у першому півріччі 2018 року.

05
липня
2018

Засідання робочих груп з розробки документів по стандартизації медичної допомоги новонародженим в Україні

З 5 по 16 липня 2018 проходить серія розширених засідань робочих груп з розробки документів по стандартизації медичної допомоги новонародженим в Україні.

16
грудня
2017

Звіт Асоціації неонатологів України за 2017 рік

16 грудня 2017 року у місті Києві відбулось розширене засідання Правління Асоціації неонатологів України. Президент Тетяна Костянтинівна Знаменська віиступила зі звітом про діяльність Асоціації за 2017 рік.

17
жовтня
2017

Меморандум про співпрацю з Китайською Торговою Асоціацією

17 жовтня 2017 року в прес-центрі інформаційного агентства «УНІАН» відбулася прес-конференція, присвячена співпраці Національної академії медичних наук України, Ассоцаціі неонатологів України та Китайської Торгової Асоціації.

13
липня
2017

Розширене засідання Правління Асоціації неонатологів України

6 липня 2017 року відбулось розширене засідання правління Асоціації неонатологів України. В рамках засідання пройшла науково-практична конференція "Медичний супровід передчасно народжених дітей".

06
липня
2016

Розширене засідання правління Асоціації неонатологів України

6 липня 2016 року було проведено розширене засідання правління Асоціації неонатологів України. У порядку денному обговорено та затверджено звіт за І півріччя 2016 року та план роботи Асоціації на ІІ півріччя 2016 року.