Новини

12
грудня
2023

Науково-практична конференція «Можливості та резерви неонатальної служби України в умовах воєнного часу», 15.12.23

Всеукраїнська громадська організація «Асоціація неонатологів України» запрошує взяти участь у роботі науково-практичній конференції «Можливості та резерви неонатальної служби України в умовах воєнного часу», яка пройде 15 грудня 2023 року у місті Києві. Заходи відбудуться в режимі online  (за допомогою програми zoom).

Заходи та події
23
листопада
2023

Полтавські перинатальні читання ім. Н.М. Максимовича-Амбодика: у ПДМУ завершила роботу науково-практична конференція з міжнародною участю

Протягом 17-18 листопада в Полтавському державному медичному університеті проходила науково-практична конференція з міжнародною участю V Полтавські перинатальні читання ім. Н.М. Максимовича-Амбодика: «Новітні технології в перинатальній практиці, педіатричній службі, медичній освіті та виклики сьогодення».

Заходи та події
09
листопада
2023

Cимпозіум компанії Бакстер "Нутритивна терапія новонароджених в екстремальних умовах"

Запрошуємо Вас взяти участь у сателітному симпозіумі компанії Бакстер "Нутритивна терапія новонароджених в екстремальних умовах", який буде організовано у рамках Щорічної конференції, присвяченої Міжнародному дню недоношених дітей. Час та дата проведення: 14 листопада (Вівторок), 18:00-19:00 (Київський час).

Заходи та події
01
листопада
2023

Cемінар з міжнародною участю «Практичне впровадження сучасних рекомендацій медичного супроводу новонароджених у пологовому залі та ВІТН»

23-25 жовтня 2023 р. у місті Мукачево на базі Палацу культури та мистецтв  (вул. Августина Штефана, 19) пройшов триденний семінар з міжнародною участю «Практичне впровадження сучасних рекомендацій медичного супроводу новонароджених у пологовому залі та ВІТН» для лікарів  неонатологів та дитячих анестезіологів відділень інтенсивної терапії новонароджених та постінтенсивного догляду родопомічних закладів Закарпатської області, які використовують у своїй практиці введення сурфактанту та призначення парентерального харчування

Заходи та події
07
жовтня
2023

Звіт про участь в 5-й з'їзді Спільних Європейських неонатальних товариства, JENS 2023 (м. Рим, Італія, 19-23.09.2023 р.)

Від України у роботі Конгресу взяли участь професор Воробйова О.В., проф. Добрянський Д.О., науковий співробітник Голота Т.В.

Новини асоціації
13
вересня
2023

V Полтавські перинатальні читання ім. Н.М.Максимовича-Амбодика: «Новітні технології в перинатальній практиці, педіатричній службі, медичній освіті та виклики сьогодення»

Науково-практична конференція з міжнародною участю V Полтавські перинатальні читання ім. Н.М.Максимовича-Амбодика: «Новітні технології в перинатальній практиці, педіатричній службі, медичній освіті та виклики сьогодення» (згідно реєстру МОН України на 2023 р., від 21.04.2023р. № 251) відбудеться 17.11. – 18.11. 2023 року.

Заходи та події
22
серпня
2023

Доповідь професора клініки неонатології Варшавського медичного університету М.К.Борщевської-Карнацької Інфекційні ускладнення під час проведення парентерального харчування"

Шановні колеги! До Вашої уваги відеозапис доповіді професора клініки неонатології Варшавського медичного університету М.К.Борщевської-Карнацької Інфекційні ускладнення під час проведення парентерального харчування"

Заходи та події
22
серпня
2023

Доповідь президента Асоціації неонатологів України, член-кор. НАМН України, професора Т. Знаменської "Діяльність Асоціації неонатологів України за перше півріччя 2023 року"

Шановні колеги! До Вашої уваги доповідь президента Асоціації неонатологів України, член-кор. НАМН України,  професора Т. Знаменської "Діяльність Асоціації неонатологів України за перше півріччя 2023 року"

Заходи та події
22
серпня
2023

Доповідь президента Асоціації неонатологів України, член-кор. НАМН України, професора Т. Знаменської "Діяльність Асоціації неонатологів України за перше півріччя 2023 року"

Шановні колеги! До Вашої уваги доповідь президента Асоціації неонатологів України, член-кор. НАМН України,  професора Т. Знаменської "Діяльність Асоціації неонатологів України за перше півріччя 2023 року"

12
липня
2023

Розширене засідання Асоціації неонатологів України по розробці клінічних протоколів (4.07.2023-13.07.2023)

Протягом останнього десятиріччя при підтримці Асоціації неонатологів України іде планова та методологічна робота по створенню, розробки та впровадженню клінічних протоколів та настанов, що відповідають міжнародним стандартам. Даний науково-методичний підхід є важливим навчальним і науково-практичним підґрунтям впровадження доказової медичної бази та передових світових стандартів у практику неонатологічної служби України.

Заходи та події
29
червня
2023

Науково-практична конференція «Неонатальний менеджмент: оновлені дані та сучасні рекомендації для фахівців»

ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології ім. акад. О.М. Лук’янової НАМН України» та Асоціація неонатологів України запрошують Вас взяти участь у роботі науково-практичній конференції «Неонатальний менеджмент: оновлені дані та сучасні рекомендації для фахівців», яка відбудеться 30 червня 2023 р.

Заходи та події
13
травня
2023

Багатопрофільній клінічній лікарні матері та дитини ім. проф.М.Ф.Руднєва - 110 років!

13 травня 1913 року в Катеринославі (нині м. Дніпро) була створена перша дитяча лікарня півдня України, що було унікальною подією як для того часу, так і зараз. Щиро вітаємо зі святом, шановні колеги! Бажаємо Вам успіхів і великих досягнень! Всі разом ми завжди сподіваємось на краще! Президент асоціації неонатологів України, професор Тетяна ЗНАМЕНСЬКА

Заходи та події
01
травня
2023

Сателітний симпозіум компанії Бакстер (Львів; 26.04.2023)

Вельмишановні колеги, насамперед дозвольте подякувати Вам за участь у сателітному симпозіумі компанії "Бакстер" "Нутритивна недостатність у передчасно народжених в Україні", який відбувся у місті Львів 26 квітня 2023 року.

Заходи та події
28
березня
2023

Науково-практична конференція «Розлади аутистичного спектра...", 29.03-30.03.23

Асоціація неонатологів України інформує про те, що 29-30.03.2023 р. в онлайн режимі відбудуться науково-практична конференція «Розлади аутистичного спектра: система раннього втручання в Україні. Сучасні тренди співпраці лікарів, батьків та суспільства на ранньому етапі діагностики та лікування пацієнтів з РАС».

Заходи та події
16
березня
2023
18
грудня
2022

Матеріали конференцій, грудень 2022 р.

Шановні колеги! На сторінці сайту ми розміщуємо матеріали конференцій, які відбулися в грудні 2022 року.

Заходи та події
14
грудня
2022

Науково-практична конференція з міжнародною участю «СКЛАДНОЩІ НЕОНАТАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ В УКРАЇНИ В УМОВАХ ВІЙСЬКОВОГО ЧАСУ»

ДУ "Інститут педіатрії, акушерства і гінекології ім. акад. О.М. Лук’янової НАМН України" та Асоціація неонатологів України інформує про те, що 16.12.2022 р. з 10-00 до 16-00 год. в м. Києві на базі ДУ «Інститут педіатрії, акушерства та гінекології імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України» Києві в онлайн режимі (в додатку Zoom.us) відбудуться науково-практична конференція з міжнародною участю «СКЛАДНОЩІ НЕОНАТАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ В УКРАЇНИ В УМОВАХ ВІЙСЬКОВОГО ЧАСУ».

Заходи та події
05
грудня
2022

Ентеральне харчування немовлят: ключові нотатки для лікаря (08.12.22)

ДУ "Інститут педіатрії, акушерства і гінекології ім. акад. О.М. Лук’янової НАМН України" та Асоціація неонатологів України інформує про те, що 08.12.2022 р. з 12-00 до 16-00 год. в м. Києві на базі ДУ "Інститут педіатрії, акушерства та гінекології імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України" Києві в онлайн режимі (в додатку Zoom.us) відбудуться науково-практична конференція «Ентеральне харчування немовлят: ключові нотатки для лікаря».

Заходи та події
06
листопада
2022

ІV Полтавські перинатальні читання ім. Н.М.Максимовича-Амбодика: «Здоров’я жінки та дитини: нові виклики сьогодення та можливості»

Науково-практична конференція з міжнародною участю ІV Полтавські перинатальні читання ім. Н.М.Максимовича-Амбодика: «Здоров’я жінки та дитини: нові виклики сьогодення та можливості», присвячена 10-річчю роботи Перинатального центру КП «Полтавська обласна клінічна лікарня ім. М.В.Скліфосовського Полтавської обласної ради» відбудеться 18-19 листопада 2022 року.

Заходи та події
24
жовтня
2022

EAPS 2022 - Європейський педіатричний конгрес «Формування майбутнього дитячого здоров’я»

З 7-11 жовтня в Барселоні відбувся 9-й Європейський педіатричний конгрес «Формування майбутнього дитячого здоров’я». Конгрес був організований трьома провідними європейськими товариствами: Європейською академією педіатрії (EAP), Європейським товариством педіатричних досліджень (ESPR) та Європейським товариством педіатрії та інтенсивної терапії новонароджених (ESPNIC). 

Заходи та події
01
жовтня
2022

ІV Полтавські перинатальні читання

Науково-практична конференція з міжнародною участю ІV Полтавські перинатальні читання ім. Н.М.Максимовича-Амбодика: «Здоров’я жінки та дитини: нові викдики сьогодення та можливості», присвячена 10-річчю роботи Перинатального центру КП «Полтавська обласна клінічна лікарня ім. М.В.Скліфосовського Полтавської обласної ради» (згідно реєстру МОН України на 2022 р., від 29.11.2021р. No 664) відбудеться 18.11. – 19.11. 2022 року в Полтавському державному медичному університеті.

Освітні заходи
17
вересня
2022

Українські неонатологи долучились до міжнародного конгресу  UENPS

Незважаючи на тривалий час незламної боротьби за волю та незалежність українська делегація на чолі із Президентом Асоціації неонатологів України проф., член-кор. Знаменською Тетяною, проф. Воробйовою Ольгою, проф. Павлишин Галиною, доц. Власовою Оленою  та за участі лікарів з міста Києва, Львову, Тернополю та Чернівців взяли активну участь у 12 Міжнародному конгресі  Union of European Neonatal & Perinatal Societies (UENPS) «Щоденні практичні виклики в неонатології», який проходив 2-4 вересня в м. Краків (Польща).

Міжнародні заходи
12
вересня
2022

Об'ява

Польська Медична Місія за підтримки Асоціації неонатологів України розпочинає проєкт із охорони здоров`я матері та дитини «Strengthening neonatal and obstetric healthcare in the war affected regions of Ukraine» у 10 неонатальних лікарнях України.

Новини асоціації
24
серпня
2022

З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ!

Всіх вітаю з Днем Незалежності, з Днем Державного Прапора Укра]ни, хай мир прийде у кожну родину, мужності нашим захисникам і незламності. Перемога буде за нами!!!

Заходи та події
08
серпня
2022

Всесвітній тиждень грудного вигодовування

Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування – це кампанія, організована Всесвітнім альянсом дій у сфері грудного вигодовування. Вважається однією з найбільших спільних кампаній такого роду міжнародних організацій, таких як ВООЗ та ЮНІСЕФ, які пропагують переваги грудного вигодовування. Всесвітній тиждень грудного вигодовування відзначається щорічно приблизно в 120 країнах з 1991 року. У більшості країн його святкують кожного 1-7 серпня, однак деякі країни святкують у травні, жовтні або листопаді. Якщо ви хочете більше інформації, відвідайте веб-сайт www.worldbreastfeedingweek.org

Заходи та події
26
червня
2022

Оновлені сучасні підходи у виходжуванні новонароджених

Онлайн-конференція «Оновлені сучасні підходи у виходжуванні новонароджених» відбудеться 30.06.22. Початок трансляції в 10.00. Реєстрація учасників на сайті https://www.neonatalscience.com/

Освітні заходи
25
травня
2022

Наказ МОЗ від 12.05.2022 № 800 "Інвазивний кандидоз у новонароджених дітей".

Наказом МОЗ від 12.05.2022 № 800 затверджено стандарти медичної допомоги "Інвазивний кандидоз у новонароджених дітей".

Заходи та події
20
квітня
2022

Уніфікований клінічний протокол «ПАРЕНТЕРАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ НОВОНАРОДЖЕНИХ ДІТЕЙ»

Опублікований новий "УНІФІКОВАНИЙ КЛІНІЧНИЙ ПРОТОКОЛ ВТОРИННОЇ (СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ) ТА ТРЕТИННОЇ (ВИСОКОСПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ) МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ «ПАРЕНТЕРАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ НОВОНАРОДЖЕНИХ ДІТЕЙ", а також "ПАРЕНТЕРАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ НОВОНАРОДЖЕНИХ ДІТЕЙ КЛІНІЧНА НАСТАНОВА, ЗАСНОВАНА НА ДОКАЗАХ"

Новини асоціації
05
квітня
2022

З днем неонатолога!

З днем неонатолога, шановні колеги!

Заходи та події
18
грудня
2021

Указом Президента України від 16 грудня 2021 року №660/2021 присуджено Національну премію України імені Бориса Патона 2021 року.

Згідно УКАЗУ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №660/2021 Національна премія України імені Бориса Патона 2021 року присуджена за роботу "Забезпечення якості медичної допомоги новонародженим дітям в умовах розбудови перинатальної служби в Україні"  колективу під керівництвом доктора медичних наук, заступника директора державної установи "Інститут педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О.М.Лук'янової НАМН України" ЗНАМЕНСЬКОЇ ТЕТЯНИ КОСТЯНТИНІВНИ!

Заходи та події
15
грудня
2021

Семінар-тренінг у м.Краматорську під егідою ЮНІСЕФ-Україна та Асоціації неонатологів

3-5 грудня 2021 у м. Краматорську (Донецька область) під егідою ЮНІСЕФ-Україна та Асоціації неонатологів України відбувся триденний семінар-тренінг (в режимі on- та offline) «Практичне впровадження сучасних рекомендацій медичного супроводу новонароджених»

Суспільство
14
грудня
2021

Матеріали онлайн-семінару «Інтенсивна терапія новонароджених. Найкращий досвід української медицини на всіх етапах виходжування дитини» (29-30 вересня 2021)

Фонд Віктора Пінчука радий повідомити, що на ютьюб-каналі проекту «Колиски надії» розміщено відео лекцій, представлених під час онлайн-семінару «Інтенсивна терапія новонароджених. Найкращий досвід української медицини на всіх етапах виходжування дитини» (29-30 вересня ц.р.) та міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні світові тенденції в інтенсивній терапії новонароджених» (4-5 листопада ц.р.).

Заходи та події
06
грудня
2021

Підсумкова конференція Асоціації неонатологів України 17.12.21

17.12.2021 р. відбудуться підсумкова конференція Асоціації неонатолгів України та розширене засідання правління Асоціації. У зв'язку з карантинними заходами, щодо проведення масових заходів, кількість присутніх учасників обмежена і всі учасники зобов'язані мати зелений COVID-сертифікат, негативний результат ПЛР-тестування чи експрес-тестування на антиген (дійсний 72 години) або сертифікат про одужання.  

Заходи та події
06
грудня
2021

Науково-практична конференція «Харчування новонароджених і дітей першого року життя»

ДУ "Інститут педіатрії, акушерства і гінекології НАМН України" та Асоціація неонатологів України інформує про те, що 07.12.2021 р. з 13-00 до 17-00 год. на базі ДУ "Інститут педіатрії, акушерства та гінекології імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України" в онлайн режимі (в додатку Zoom.us) відбудуться науково-практична конференція «Харчування новонароджених і дітей першого року життя».

Заходи та події
27
листопада
2021

Науково-практична конференція «Використання пробіотиків в неонатальнії практиці» 30.11.2021

ДУ "Інститут педіатрії, акушерства і гінекології НАМН України" та Асоціація неонатологів України інформує про те, що 30.11.2021 р. з 13-00 до 15-00 год. в м. Києві на базі ДУ "Інститут педіатрії, акушерства та гінекології імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України" Києві в онлайн режимі (в додатку Zoom.us) відбудуться науково-практична конференція «Використання пробіотиків в неонатальнії практиці».

Заходи та події
27
листопада
2021

Актуальні питання парентерального харчування недоношених дітей

25 листопала відбулася конференція з міжнародною участю "Актуальні питання парентерального харчування недоношених дітей"

Суспільство
23
листопада
2021

ІІI ПОЛТАВСЬКІ ПЕРИНАТАЛЬНІ ЧИТАННЯ

ІІI ПОЛТАВСЬКІ ПЕРИНАТАЛЬНІ ЧИТАННЯ ІМ. Н.М.МАКСИМОВИЧА-АМБОДИКА: «НОВІ СТРАТЕГІЇ ТА ПІДХОДИ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ВАГІТНИМ, РОДІЛЛЯМ, ПОРОДІЛЛЯМ ТА НОВОНАРОДЖЕНИМ В УМОВАХ РЕГІОНАЛІЗАЦІЇ ПЕРИНАТАЛЬНОЇ СЛУЖБИ» 26-27.11.21

Заходи та події