Заходи та події

18
грудня
2021

Указом Президента України від 16 грудня 2021 року №660/2021 присуджено Національну премію України імені Бориса Патона 2021 року.

Згідно УКАЗУ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №660/2021 Національна премія України імені Бориса Патона 2021 року присуджена за роботу "Забезпечення якості медичної допомоги новонародженим дітям в умовах розбудови перинатальної служби в Україні"  колективу під керівництвом доктора медичних наук, заступника директора державної установи "Інститут педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О.М.Лук'янової НАМН України" ЗНАМЕНСЬКОЇ ТЕТЯНИ КОСТЯНТИНІВНИ!

14
грудня
2021

Матеріали онлайн-семінару «Інтенсивна терапія новонароджених. Найкращий досвід української медицини на всіх етапах виходжування дитини» (29-30 вересня 2021)

Фонд Віктора Пінчука радий повідомити, що на ютьюб-каналі проекту «Колиски надії» розміщено відео лекцій, представлених під час онлайн-семінару «Інтенсивна терапія новонароджених. Найкращий досвід української медицини на всіх етапах виходжування дитини» (29-30 вересня ц.р.) та міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні світові тенденції в інтенсивній терапії новонароджених» (4-5 листопада ц.р.).

06
грудня
2021

Підсумкова конференція Асоціації неонатологів України 17.12.21

17.12.2021 р. відбудуться підсумкова конференція Асоціації неонатолгів України та розширене засідання правління Асоціації. У зв'язку з карантинними заходами, щодо проведення масових заходів, кількість присутніх учасників обмежена і всі учасники зобов'язані мати зелений COVID-сертифікат, негативний результат ПЛР-тестування чи експрес-тестування на антиген (дійсний 72 години) або сертифікат про одужання.  

06
грудня
2021

Науково-практична конференція «Харчування новонароджених і дітей першого року життя»

ДУ "Інститут педіатрії, акушерства і гінекології НАМН України" та Асоціація неонатологів України інформує про те, що 07.12.2021 р. з 13-00 до 17-00 год. на базі ДУ "Інститут педіатрії, акушерства та гінекології імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України" в онлайн режимі (в додатку Zoom.us) відбудуться науково-практична конференція «Харчування новонароджених і дітей першого року життя».

27
листопада
2021

Науково-практична конференція «Використання пробіотиків в неонатальнії практиці» 30.11.2021

ДУ "Інститут педіатрії, акушерства і гінекології НАМН України" та Асоціація неонатологів України інформує про те, що 30.11.2021 р. з 13-00 до 15-00 год. в м. Києві на базі ДУ "Інститут педіатрії, акушерства та гінекології імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України" Києві в онлайн режимі (в додатку Zoom.us) відбудуться науково-практична конференція «Використання пробіотиків в неонатальнії практиці».

23
листопада
2021

ІІI ПОЛТАВСЬКІ ПЕРИНАТАЛЬНІ ЧИТАННЯ

ІІI ПОЛТАВСЬКІ ПЕРИНАТАЛЬНІ ЧИТАННЯ ІМ. Н.М.МАКСИМОВИЧА-АМБОДИКА: «НОВІ СТРАТЕГІЇ ТА ПІДХОДИ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ВАГІТНИМ, РОДІЛЛЯМ, ПОРОДІЛЛЯМ ТА НОВОНАРОДЖЕНИМ В УМОВАХ РЕГІОНАЛІЗАЦІЇ ПЕРИНАТАЛЬНОЇ СЛУЖБИ» 26-27.11.21

16
листопада
2021

Вебінар "Парентеральне харчування в неонатології"

Вебінар "Парентеральне харчування в неонатології. Досягнення оптимального росту і розвитку дитини. Теоретичні і практичні аспекти",  присвячений Міжнародному дню недоношених дітей,  відбудеться 16.11.2021 р. о 18.00

Освітні заходи
11
листопада
2021

Національної Школи з нутритивної підтримки та метаболізму. Урок 5.

ШАНОВНІ КОЛЕГИ! Пропонуємо Вам прийняти участь у спільному освітньому проекті Асоціації неонатологів України та компанії Бакстер nLUNA-2021 – Національної Школи з нутритивної підтримки та метаболізму. Маємо честь поінформувати Вас, що вже доступні матеріали УРОКА 5. Катетер-асоційовані інфекції кровоплину (КАІК) І СЕПСИС: ЧИ Є СЕНС РИЗИКУВАТИ?

Освітні заходи
01
листопада
2021

Науково-практична конференція з міжнародною участю *ІІI ПОЛТАВСЬКІ ПЕРИНАТАЛЬНІ ЧИТАННЯ" 26-27 листопада 2021 р.

*26-27 листопада 2021 року* запрошуємо до участі у Науково-практичній конференції з міжнародною участю *ІІI ПОЛТАВСЬКІ ПЕРИНАТАЛЬНІ ЧИТАННЯ ІМ. Н.М.МАКСИМОВИЧА-АМБОДИКА:«НОВІ СТРАТЕГІЇ ТА ПІДХОДИ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ВАГІТНИМ, РОДІЛЛЯМ, ПОРОДІЛЛЯМ ТА НОВОНАРОДЖЕНИМ В УМОВАХ РЕГІОНАЛІЗАЦІЇ ПЕРИНАТАЛЬНОЇ СЛУЖБИ», ПРИСВЯЧЕНА 100-РІЧЧЮ ПОЛТАВСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО МЕДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ.*

25
жовтня
2021

Національна школа з нутритивної підтримки та метаболізму - урок 4

ШАНОВНІ КОЛЕГИ! Пропонуємо Вам прийняти участь у спільному освітньому проекті Асоціації неонатологів України та компанії Бакстер nLUNA-2021 – Національної Школи з нутритивної підтримки та метаболізму. Маємо честь поінформувати Вас, що вже доступні матеріали УРОКА 4. ЛІПІДИ: ПОТРІБНІ ЧИ НІ? І ЯКІ?

Освітні заходи
21
жовтня
2021

Допомога для поспішайок

Продовжується співпраця Асоціації неонатологів України та ТОВ «Проктер енд Гємбл Україна», в рамках якої в осені 2021 року розпочато реалізацію  спільного проекту щодо підтримки передчасно народжених малюків. До перинатальних центрів України та обласних лікарень щоквартально впродовж року буде надана благодійна допомога у вигляді спеціально створеного продукту Pampers – підгузників для передчасно народжених малюків.

21
жовтня
2021

Науково-практична конференція з міжнародною участю ІІI Полтавські перинатальні читання, м. Полтава, 26.11. – 27.11. 2021 року

Науково-практична конференція з міжнародною участю ІІI Полтавські перинатальні читання ім. Н.М.Максимовича-Амбодика: «Нові стратегії та підходи до організації медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям та новонародженим в умовах регіоналізації перинатальної служби», присвячена 100-річчю Полтавського державного медичного університету (згідно реєстру МОН України на 2021 р., від 10.09.2020р. № 374). 

21
жовтня
2021

Європейською асоціацією банків донорського грудного молока проведений міжнародний Конгрес (15-16 жовтня, м. Варшава)

З кожною краплею грудного молока закладається здоров’я малюків. Грудне молоко матері є тим унікальним продуктом харчування, при якому немовля отримує поживні речовини та вітаміни, а для захисту від хвороб також і антитіла. Для передчасно народжених та дітей відділень інтенсивної терапії новонароджених вкрай важливим є отримання грудного молока з перших днів життя.

11
жовтня
2021

Національна школа з нутритивної підтримки та метаболізму - урок 3

ШАНОВНІ КОЛЕГИ! Пропонуємо Вам прийняти участь у спільному освітньому проекті Асоціації неонатологів України та компанії Бакстер nLUNA-2021 – Національної Школи з нутритивної підтримки та метаболізму. Маємо честь поінформувати Вас, що вже доступні матеріали УРОКА 3. БІЛОК, ЖИРИ ТА ЕНЕРГІЯ РАЗОМ ЧИ ОКРЕМО?

Освітні заходи
06
жовтня
2021

Лекція президента Польського товариства неонатологів професора Рішарда Лаутербаха

Шановні колеги! До Вашої уваги представлений запис лекції  президента Польського товариства неонатологів, завідувача відділення новонароджених медичного коледжу Ягеллонського університету (Польща), д.м.н., професора Рішарда Лаутербаха,  «Парентеральне харчування новонароджених - амінокислоти та жирові емульсії», яка відбулася  на семінарі–тренінгу з міжнародною участю «Практичне впровадження сучасних рекомендацій з парентерального харчування новонароджених» (м.Одеса, 23-24 вересня 2021 року).

02
жовтня
2021

Семінар–тренінг з міжнародною участю «Практичне впровадження сучасних рекомендацій з парентерального харчування новонароджених».

23-24 вересня 2021 р. у місті Одеса в конференц-залі готелю «Одеса» (Гагарінське Плато, 5) пройшов національний дводенний семінар–тренінг з міжнародною участю «Практичне впровадження сучасних рекомендацій з парентерального харчування новонароджених» для лікарів неонатологів, дитячих анестезіологів відділень інтенсивної терапії новонароджених та постінтенсивного догляду родопомічних закладів  Житомирської, Миколаївської, Одеської, Херсонської областей України.

Освітні заходи
02
жовтня
2021

Національна школа з нутритивної підтримки та метаболізму - урок 2

ШАНОВНІ КОЛЕГИ! Пропонуємо Вам прийняти участь у спільному освітньому проекті Асоціації неонатологів України та компанії Бакстер nLUNA-2021 – Національної Школи з нутритивної підтримки та метаболізму (урок 2). 

Освітні заходи
15
вересня
2021

Національна школа з нутритивної підтримки та метаболізму - урок 1

Пропонуємо Вам прийняти участь у спільному освітньому проекті Асоціації неонатологів України та компанії Бакстер nLUNA-2021 – Національної Школи з нутритивної підтримки та метаболізму.

Освітні заходи
15
вересня
2021

Національна фахова школа з міжнародною участю «Практичне впровадження сучасних рекомендацій з парентерального харчування новонароджених»

В рамках Національного дводенного семінару-тренінгу з міжнародною участю «Практичне впровадження сучасних рекомендацій з парентерального харчування новонароджених» 23-24 вересня 2021р. в онлайн режимі пройде Національна фахова школа з міжнародною участю «Практичне впровадження сучасних рекомендацій з парентерального харчування новонароджених» для лікарів неонатологів, дитячих анестезіологів відділень інтенсивної терапії новонароджених та постінтенсивного догляду родопомічних закладів України. 

Освітні заходи
06
вересня
2021

Онлайн-курс «Катамнестичне спостереження за новонародженими та немовлятами»

Онлайн-курс познайомить з європейськими інноваціями катамнестичного спостереження немовлят віком до трьох років після виписки зі стаціонару.  

Освітні заходи
19
серпня
2021

Міжнародна онлайн-конференція «Парентеральне харчування у новонароджених: сучасний погляд на проблему»

3 червня 2021 компанія Бакстер спільно з Асоціацією неонатологів України провела першу міжнародну онлайн-конференцію «Парентеральне харчування у новонароджених: сучасний погляд на проблему» для фахівців охорони здоров'я країн СНД.

Освітні заходи
07
липня
2021

Онлайн-курс «Європейський досвід реабілітації новонароджених та малих дітей»

Онлайн-курс навчить інноваціям надання реабілітаційної допомоги дітям до трьох років. 

Освітні заходи
30
червня
2021

Семінари-тренінги «Практичне впровадження сучасних рекомендацій з парентерального харчування новонароджених» у Львові

22-25 червня 2021 року во Львові пройшли національні дводенні семінари-тренінги з міжнародною участю (в режимі online та offline) «Практичне впровадження сучасних рекомендацій з парентерального харчування новонароджених» для лікарів неонатологів, дитячих анестезіологів відділень інтенсивної терапії новонароджених та постінтенсивного догляду родопомічних закладів Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Волинської, Чернівецької, Рівненської, Закарпатської областей.

Освітні заходи
28
травня
2021

Міжнародна онлайн-конференція «Парентеральне харчування у новонароджених: сучасний погляд на проблему»

3 червня 2021 року пройде міжнародна онлайн-конференція «Парентеральне харчування у новонароджених: сучасний погляд на проблему».

Освітні заходи
04
травня
2021

Он-лайн конференція «Сепсис у новонароджених: сучасний погляд на проблему»

ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України" та Асоціація неонатологів України інформують про те, що 29 квітня 2021 р. в місті Києві на базі ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України" відбулась онлайн-конференція «Сепсис у новонароджених: сучасний погляд на проблему».

27
квітня
2021

Введення препарату Нумета G13E

Вийшла 5 серія майстер-класу «Нумета G13E. Стандартизоване харчування» під назвою «Введення препарату Нумета G13E»

Освітні заходи
19
квітня
2021

Активація препарату Нумета G13E

Вийшла 4 з 5 серій майстер-класу «Нумета G13E. Стандартизоване харчування» під назвою «Активація препарату Нумета G13E»

Освітні заходи
12
квітня
2021

Визначення дози препарату Нумета G13E

Вийшла 3 з 5 серій майстер-класу «Нумета G13E. Стандартизоване харчування» під назвою «Визначення дози препарату  Нумета G13E».

Освітні заходи
05
квітня
2021

Основні особливості препарату Нумета G13E

Вийшла 2 з 5 серій майстер-класу «Нумета G13E. Стандартизоване харчування» під назвою «Основні особливості препарату Нумета G13E».

Освітні заходи
27
березня
2021

Еволюція підходів до проведення парентерального харчування у неонатологічній практиці

Вийшла 1 з 5 серій майстер-класу «Нумета G13E. Стандартизоване харчування» під назвою «Еволюція підходів до проведення парентерального харчування у неонатологічній практиці». Майстер-клас підготовлений спільно Асоціацією неонатологів України та компанією Baxter.

Освітні заходи
28
лютого
2021

Онлайн-конференція «COVID-19 в педіатрії»

ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України" та Асоціація неонатологів України інформують про те, що 25 лютого 2020 р. в місті Києві на базі ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України" відбулась онлайн-конференція «COVID-19 в педіатрії».

19
лютого
2021

Онлайн-конференція «Сучасний підхід до інфекційного контролю в медичних закладах»

ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України" та Асоціація неонатологів України інформують про те, що 11 лютого 2020 р. відбулась онлайн-конференція «Сучасний підхід до інфекційного контролю в медичних закладах».