Європейською асоціацією банків донорського грудного молока проведений міжнародний Конгрес (15-16 жовтня, м. Варшава)

21 жовтня 2021

З кожною краплею грудного молока закладається здоров’я малюків. Грудне молоко матері є тим унікальним продуктом харчування, при якому немовля отримує поживні речовини та вітаміни, а для захисту від хвороб також і антитіла. Для передчасно народжених та дітей відділень інтенсивної терапії новонароджених вкрай важливим є отримання грудного молока з перших днів життя.

У разі недостатньої кількості або відсутності власного материнського молока існує поширена світова практика застосування донорського грудного молока.

Донором грудного молока може стати лише здорова жінка в період лактації, яка годує власну дитину і може поділитися молоком з немовлятами, які його потребують. Вона проходить спеціальні обстеження та здає необхідні аналізи.

На базі Перинатального центру м. Києва функціонує перший в Україні банк донорського грудного молока. Заплановане відкриття банків грудного молока в інших регіонах України

В рамках промоції донорства грудного молока та його цінності у зміцненні здоров’я передчасно народжених дітей Європейською асоціацією банків донорського грудного молока (European Milk Banks Association (EMBA)) був проведений традіційний міжнародний Конгрес, який відбувся 15-16 жовтня у м. Варшава. Делегація із України на чолі із президентом Асоціації неонатологів України Тетяною Знаменською та спеціалістами із Києва, Львову та Вінниці взяли участь у  сателітній зустрічі. Тетяною Голотою у співавторстві з колегами Перинатального центру м. Києва було представлено усну доповідь про результати дворічної роботи першого банку грудного молока в Україні.

Учасниками конгресу стали фахівці із Польщі, Італії, Ірландії, Нідерландів, США, Франції, Іспанії, Німеччини, Великобританії, Туреччини. Дискусійними і як ніколи актуальними темами, які велися між учасниками:

-          Грудне вигодовування і донорство грудного молока в період COVID-19

-          Нові рекомендації щодо фортифікації донорського грудного молока, методи пастеризації

-          Залежність складу донорського грудного молока від харчування матері, зовнішніх факторів

-          Механізми імунного захисту в неонатальний період через материнське молок

-          Соціальні аспекти та підтримка жінок-донорів грудного молока


Інші новини

25 березня

Тренінг з реанімації новонароджених у Кропивницькому.

21-23 березня 2024 року  у м. Кропивницький на базі КНП «Кіровоградської обласної лікарні» Кіровоградської обласної ради» в рамках американо-українського проекту проведено перший з чотирьох запланованих в Україні триденний тренінг з оволодіння практичними навичками «Початкова, реанімаційна і післяреанімаційна допомога новонародженим» для лікарів перинатальних центрів і пологових будинків.

12 грудня
2023

Науково-практична конференція «Можливості та резерви неонатальної служби України в умовах воєнного часу», 15.12.23

Всеукраїнська громадська організація «Асоціація неонатологів України» запрошує взяти участь у роботі науково-практичній конференції «Можливості та резерви неонатальної служби України в умовах воєнного часу», яка пройде 15 грудня 2023 року у місті Києві. Заходи відбудуться в режимі online  (за допомогою програми zoom).

23 листопада
2023

Полтавські перинатальні читання ім. Н.М. Максимовича-Амбодика: у ПДМУ завершила роботу науково-практична конференція з міжнародною участю

Протягом 17-18 листопада в Полтавському державному медичному університеті проходила науково-практична конференція з міжнародною участю V Полтавські перинатальні читання ім. Н.М. Максимовича-Амбодика: «Новітні технології в перинатальній практиці, педіатричній службі, медичній освіті та виклики сьогодення».

09 листопада
2023

Cимпозіум компанії Бакстер "Нутритивна терапія новонароджених в екстремальних умовах"

Запрошуємо Вас взяти участь у сателітному симпозіумі компанії Бакстер "Нутритивна терапія новонароджених в екстремальних умовах", який буде організовано у рамках Щорічної конференції, присвяченої Міжнародному дню недоношених дітей. Час та дата проведення: 14 листопада (Вівторок), 18:00-19:00 (Київський час).

01 листопада
2023

Cемінар з міжнародною участю «Практичне впровадження сучасних рекомендацій медичного супроводу новонароджених у пологовому залі та ВІТН»

23-25 жовтня 2023 р. у місті Мукачево на базі Палацу культури та мистецтв  (вул. Августина Штефана, 19) пройшов триденний семінар з міжнародною участю «Практичне впровадження сучасних рекомендацій медичного супроводу новонароджених у пологовому залі та ВІТН» для лікарів  неонатологів та дитячих анестезіологів відділень інтенсивної терапії новонароджених та постінтенсивного догляду родопомічних закладів Закарпатської області, які використовують у своїй практиці введення сурфактанту та призначення парентерального харчування