Свято малюка в Рівному

03 грудня 2019

Вже багато років поспіль до Дня недоношених дітей, яке відзначають 17 листопада, колектив обласної дитячої лікарні запрошує своїх маленьких друзів-нетерплячок на веселе Свято малюка. Його проводять в обласному театрі ляльок.

Завідувачка відділення для недоношених новонароджених дітей Рівненської обласної дитячої лікарні Катерина Макарчук вже понад 15 років займається виходжуванням передчасно народжених діток. Саме вона стала ініціатором та головним організатором цього свята.

Ми щороку організовуємо захід, присвячений Міжнародному дню недоношеної дитини, – каже вона. – Цим хочемо нагадати спільноті, що недоношеність – це не вирок. Це особливий стан передчасно народжених дітей, та при правильному виходжуванні, доброму оснащенні неонатальних відділень, ранній реабілітації, ефективному катамнестичному спостереженні показники інвалідності й малюкової смертності можливо значно знизити. Більшість таких дітей через кілька років не можна відрізнити від їхніх однолітків, народжених вчасно. Щороку у світі народжується до 15 мільйонів недоношених дітей, фактично це кожна 10-та дитина. Тільки в нашій лікарні щороку лікується до 400 передчасно народжених діток, усіх їх ми запросили сьогодні до лялькового театру, аби вони продемонстрували свої таланти, весело провели час і ще раз порадували нас своїми досягненнями, – повідомила Катерина Макарчук.

Батьків та медпрацівників також тепло вітали експерт з обладнання Володимир Мітін, головний лікар міського пологового будинку Світлана Муравська. Гості не тільки сказали багато теплих слів, а й презентували подарунки для виходжування малюків-нетерплячок.

Президент Асоціації Тетяна Знаменська подарувала для КП «РОДЛ» навчальне обладнання для симуляційного тренінгового центру для відпрацювання навичок з первинної реанімації новонароджених. Ці тренінги будуть проводитися для усіх неонатологів Рівненської області.
 


Інші новини

15 грудня
2021

Семінар-тренінг у м.Краматорську під егідою ЮНІСЕФ-Україна та Асоціації неонатологів

3-5 грудня 2021 у м. Краматорську (Донецька область) під егідою ЮНІСЕФ-Україна та Асоціації неонатологів України відбувся триденний семінар-тренінг (в режимі on- та offline) «Практичне впровадження сучасних рекомендацій медичного супроводу новонароджених»

27 листопада
2021

Актуальні питання парентерального харчування недоношених дітей

25 листопала відбулася конференція з міжнародною участю "Актуальні питання парентерального харчування недоношених дітей"

18 травня
2021

Критична ситуація у охороні здоров‘я. Брифінг медиків

Критична ситуація у охороні здоров‘я. Брифінг медиків

15 травня
2021

Відкритий лист підтримки Міністром охорони здоров’я України Степанова М.В.

Громадська організація Асоціація неонатологів України, як ніхто інший знає та розуміє, наскільки важливим є збереження та примноження здобутків медичної галузі в період її реформування. Зараз, як ніколи, під час пандемії COVID-19, у складній економічній та політичній ситуації є доцільним збереження стабільності роботи медичної галузі, яка підтримується виваженою політикою управління, яку здійснював Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

15 листопада
2020

Дякую лікар неонатолог - всеукраїнський флешмоб

За виходжуванням кожного немовля стоїть ціла команда фахівців. Виходити найменшу крихітку — це найбільша праця, це віра, любов і набагато більше, ніж просто робота. Ми вдячні кожному, хто допомагає диву статися. Кожен день. Вдячні лікарям, медичним сестрам та братам, адміністрації лікарень, всім тим, без кого шансів на життя у кожної "ранньої пташки" практично не було б.