Вітання з нагоди 85-річчя професора Лихачової Ази Сергіївни

13 листопада 2018

Асоціація щиро вітає провідного вченого та видатного лікаря, одного з засновників української школи неонатології професора Лихачову Азу Сергіївну з ювілеєм.

У радісний і світлий день Вашого народження хочемо побажати щасливого сьогодні і радісного завтра, красивих мрій і їх здійснення! Хай кожен день буде сповнений гарним настроєм, душевними зустрічами і плідною працею. Щастя і радощів у домівку,  благополуччя родині. Міцного здоров’я, терпіння і сил. Щоб Вас завжди зігрівали теплі слова близьких і рідних, щоб Вашого серця ніколи не торкнулася тінь розчарувань. А ще —  хороших новин, величезної сили духу та приємних подій!

 

Лихачова Аза Сергіївна (10. 11. 1933, м. Ка­м’янець-Подільський, нині Хмельницька обл.) – лікар-педіатр. доктор медичних наук (1991), професор (1992). Закінича Харківський медичний інститут у 1957 році. Працювала лікарем. Від 1965 – у Харківській медичній академії післядипломної освіти: 1978–2001 – організатор і завідувачка, від 2001 – професор кафедри неонатології; водночас від 1998 – засновник і директор Харківського навчально-методичного центру первинної реанімації новонароджених, у 1999 році ініціювала створення Харківського міського перинатального центру.

Наукові дослідження: патогенетичні механізми гіпоксичних уражень органів і систем у новонароджених; діагностика, класифікація та лікування пологових травм; внутр.-утробні гострі респіраторні інфекції та TORCH-інфекції у новонародже­них. За ред. Л. видано кн. «Внутрішньоутробні інфекції у новонароджених» (1998), «Пологові травми та інтенсивна терапія у новонароджених» (2003; обидві – Харків), «Вроджені вірусні інфекції у новонароджених: сучасні методи ранньої діагностики та обґрунтування лікуваль­ної тактики» (К., 2014).


Інші новини

15 грудня
2021

Семінар-тренінг у м.Краматорську під егідою ЮНІСЕФ-Україна та Асоціації неонатологів

3-5 грудня 2021 у м. Краматорську (Донецька область) під егідою ЮНІСЕФ-Україна та Асоціації неонатологів України відбувся триденний семінар-тренінг (в режимі on- та offline) «Практичне впровадження сучасних рекомендацій медичного супроводу новонароджених»

27 листопада
2021

Актуальні питання парентерального харчування недоношених дітей

25 листопала відбулася конференція з міжнародною участю "Актуальні питання парентерального харчування недоношених дітей"

18 травня
2021

Критична ситуація у охороні здоров‘я. Брифінг медиків

Критична ситуація у охороні здоров‘я. Брифінг медиків

15 травня
2021

Відкритий лист підтримки Міністром охорони здоров’я України Степанова М.В.

Громадська організація Асоціація неонатологів України, як ніхто інший знає та розуміє, наскільки важливим є збереження та примноження здобутків медичної галузі в період її реформування. Зараз, як ніколи, під час пандемії COVID-19, у складній економічній та політичній ситуації є доцільним збереження стабільності роботи медичної галузі, яка підтримується виваженою політикою управління, яку здійснював Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

15 листопада
2020

Дякую лікар неонатолог - всеукраїнський флешмоб

За виходжуванням кожного немовля стоїть ціла команда фахівців. Виходити найменшу крихітку — це найбільша праця, це віра, любов і набагато більше, ніж просто робота. Ми вдячні кожному, хто допомагає диву статися. Кожен день. Вдячні лікарям, медичним сестрам та братам, адміністрації лікарень, всім тим, без кого шансів на життя у кожної "ранньої пташки" практично не було б.