Президент у Дніпрі взяв участь у відкритті реконструйованого корпусу центру матері та дитини

20 листопада 2017

Під час робочої поїздки до Дніпропетровської області Президент Петро Порошенко взяв участь в урочистому відкритті  реконструйованої будівлі педіатричного корпусу комунального закладу «Дніпропетровський спеціалізований клінічний медичний центр матері та дитини імені професора  М.Ф.Руднєва» Дніпропетровської обласної ради.

Глава держави перерізав символічну стрічку та зауважив, що дощ, який сьогодні йде цілий день у Дніпрі, на початку доброї справи є дуже добрим знаком. «Хочу вибачитись за те, що промокли. Але справа того вартує. І найприємніше в регіональній поїздці для мене як Президента – це можливість поспілкуватись з людьми. А тим більше з такої приємної нагоди, як відкриття нового або модернізованого і відреставрованого медичного закладу. Подібні події наочно свідчать, що найгірше з того, що ми пережили  останніми роками вже позаду", - підкреслив Президент. Він нагадав, що сьогодні вже оглянув реконструйовану дорогу, а зараз відкриває оновлений медзаклад. "Крок за кроком, день за днем наша країна повертається на шлях економічного зростання та соціального розвитку», - сказав Петро Порошенко.

Глава держави нагадав, що 20 листопада – Всесвітній день дитини та Міжнародний день педіатра. «Свята професія - не просто лікар, а лікар, який повертає життя дитині. Таке поєднання – абсолютно логічне: педіатри - справжні ангели-охоронці для всієї української малечі», - підкреслив Президент.

Він назвав символічним, що саме в такий день, після масштабної реконструкції, відкривається відділення педіатрії Центру матері та дитини імені Руднєва та привітав педіатрів і малих пацієнтів. Президент зауважив, що Центр матері та дитини – спільний проект держави та регіону, певною мірою результат децентралізації. На повну реконструкцію та переобладнання лікарні було виділено близько вісімдесяти п’яти мільйонів гривень, додав Президент.

«Ще декілька років тому про це не було можливості навіть мріяти. Дійсно, шкода, що в Україні поки що таких проектів одиниці. Тут все, як мені доповіли, має бути за європейськими стандартами – від інтер’єру до інноваційного обладнання. Повністю змінено підхід до надання медичних послуг малюкам", - сказав Глава держави. Він додав: "Палати – яскраві, створюють відповідний настрій, різнокольорові. На стінах - дитячі малюнки».

Президент наголосив, що сучасне планування дозволить дітлахам знаходитися в одній палаті з батьками. Все педіатричне відділення оснащене сучасною медичною технікою. Консультативно-діагностичне відділення для дітей обладнане кабінетами ультразвукової діагностики, медико-генетичного консультування.

«Все це допоможе виявляти захворювання на ранніх стадіях та вчасно попереджати ускладнення. Обладнання для телемедицини дозволить в онлайн-режимі проводити міжрегіональні та навіть міжнародні консультації», - підкреслив Глава держави. Він додав, що також діятиме Центр раннього втручання для своєчасного виявлення та більш результативного лікування дітей.

«Звичайно, дніпровські лікарі вже знають, який крок вперед зроблено відкриттям цього центру. Але я так детально про це розповідаю, щоб вся Україна і всі українці почули, які кардинальні зміни відбуваються в кожному регіоні. І в Україні почалися реальні системні зміни в сфері охорони здоров'я",  - наголосив Петро Порошенко.

Президент нагадав про ухвалену медичну реформу, а також повідомив, що планує на цьому тижні підписати Закон про сільську медицину. Главв держави зауважив, що фінансове забезпечення розвитку сільської медицини  стало можливим завдяки спільним і скоординованим діям, в тому числі завдяки діям Генеральної прокуратури, яка забезпечила передачу  до бюджету десятків мільярдів коштів, викрадених Януковичем. 

«Хочу, щоби діти, пацієнти Центру матері та дитини, виросли здоровими та щасливими. Звісно, щоби вони були готовими до захисту Вітчизни, але ніколи не дізналися, що ж таке справжня війна. Щоби відчували запах пороху і чули гуркіт артилерії лише на навчальних позиціях. Щоби сталося так, як хотів Тарас Шевченко: «І на оновленій землі, врага не буде супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі», - сказав Президент.

Глава держави оглянув нові приміщення Центру та вручив сертифікат на обладнання.

Веб-сайт Президента України - president.gov.ua


Інші новини

15 грудня
2021

Семінар-тренінг у м.Краматорську під егідою ЮНІСЕФ-Україна та Асоціації неонатологів

3-5 грудня 2021 у м. Краматорську (Донецька область) під егідою ЮНІСЕФ-Україна та Асоціації неонатологів України відбувся триденний семінар-тренінг (в режимі on- та offline) «Практичне впровадження сучасних рекомендацій медичного супроводу новонароджених»

27 листопада
2021

Актуальні питання парентерального харчування недоношених дітей

25 листопала відбулася конференція з міжнародною участю "Актуальні питання парентерального харчування недоношених дітей"

18 травня
2021

Критична ситуація у охороні здоров‘я. Брифінг медиків

Критична ситуація у охороні здоров‘я. Брифінг медиків

15 травня
2021

Відкритий лист підтримки Міністром охорони здоров’я України Степанова М.В.

Громадська організація Асоціація неонатологів України, як ніхто інший знає та розуміє, наскільки важливим є збереження та примноження здобутків медичної галузі в період її реформування. Зараз, як ніколи, під час пандемії COVID-19, у складній економічній та політичній ситуації є доцільним збереження стабільності роботи медичної галузі, яка підтримується виваженою політикою управління, яку здійснював Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

15 листопада
2020

Дякую лікар неонатолог - всеукраїнський флешмоб

За виходжуванням кожного немовля стоїть ціла команда фахівців. Виходити найменшу крихітку — це найбільша праця, це віра, любов і набагато більше, ніж просто робота. Ми вдячні кожному, хто допомагає диву статися. Кожен день. Вдячні лікарям, медичним сестрам та братам, адміністрації лікарень, всім тим, без кого шансів на життя у кожної "ранньої пташки" практично не було б.