Третій Конгрес об’єднаних європейських неонатальних товариств (jENS)

21 вересня 2019

17-21 вересня у Маастрихті відбувся Третій Конгрес об’єднаних європейських неонатальних товариств (jENS).  Українська делегація асоціації ненатологів України була присутня  в кількості 8 осіб.

Була представлена доповідь «Прогностична модель розвитку летальних випадків у передчасно народжених дітей з важкими внутрішньошлуночковими крововиливами» (автори Знаменская Т.К. Похилько В.І., Ковальова О.М., Артьомова Н.С., Чернявська Ю.І., Воробйова О.В.).

18 вересня на 2-гу добу проведення 3-го відбулася Генеральна рада європейських неонатальних товариств. У засідання прийняли участь представники з 29 країн. До спілки об’єднання європейських товариств в цьому році приєдналися Індія, Узбекистан і Казахстан.

Асоціацію неонатологів України представляла професор Воробйова О.В. Вітальним словом засідання відкрив Президент UENPS професор Corrado Moretti, він звітував про поточний конгрес, надав інформацію про наступний, який відбудеться у Римі у листопаді 2020 року. Далі обговорювалися робочі питання сумісної співпраці.


Інші новини

17 вересня
2022

Українські неонатологи долучились до міжнародного конгресу  UENPS

Незважаючи на тривалий час незламної боротьби за волю та незалежність українська делегація на чолі із Президентом Асоціації неонатологів України проф., член-кор. Знаменською Тетяною, проф. Воробйовою Ольгою, проф. Павлишин Галиною, доц. Власовою Оленою  та за участі лікарів з міста Києва, Львову, Тернополю та Чернівців взяли активну участь у 12 Міжнародному конгресі  Union of European Neonatal & Perinatal Societies (UENPS) «Щоденні практичні виклики в неонатології», який проходив 2-4 вересня в м. Краків (Польща).

12 лютого
2020

ІІ Міжнародна зустріч SafeBoosC III

23-24 січня 2020 року в м. Копенгаген (Данія) відбулась ІІ Міжнародна зустріч SafeBoosC III (III  фаза рандомізованого клінічного дослідження). Серед 20 країн учасників зустрічі Асоціацію неонатологів України представляли Воробйова Ольга та Голота Тетяна. 

17 грудня
2019

Стажування українських неонатологів в Чеській республіці

З 9 по 13 грудня 2019 року відбулась навчальна поїздка в рамках проекту «House of  Europe» до Факультетської лікарні в Оломоуці (Чеська Республіка) лікарів педіатрів-неонатологів та медичних сестер з Чернігова, Дніпра та Вінниці.

09 листопада
2019

Семінар-тренінг у Китайській Народній Республіці

Співпраця Асоціації неонатологів України з Китайською Торговою Асоціацією продовжується. У рамках дружніх відносин і сумісної роботи з 10.10.2019 по 30.10.2019 відбувся семінар-тренінг по відновлювальній лікувальній та реабілітаційній фізичній культурі для дітей із груп ризику по перинатальній патології на етапі follow-up спостереження у Китайській Народній Республіці (м. Пекін).

11 жовтня
2019

5-й Міжнародний конгрес Європейської Асоціації банків молока (EMBA)

10-11 жовтня 2019 року у м. Турін (Італія) відбувся 5-й Міжнародний конгрес Європейської Асоціації банків молока (EMBA) - «Донорське молоко людини як міст для успішного годування груддю». EMBA об’єднує 28 країн Європи, що мають хоча б один банк грудного молока.