Українські неонатологи долучились до міжнародного конгресу  UENPS

17 вересня 2022

Незважаючи на тривалий час незламної боротьби за волю та незалежність українська делегація на чолі із Президентом Асоціації неонатологів України проф., член-кор. Знаменською Тетяною, проф. Воробйовою Ольгою, проф. Павлишин Галиною, доц. Власовою Оленою  та за участі лікарів з міста Києва, Львову, Тернополю та Чернівців взяли активну участь у 12 Міжнародному конгресі  Union of European Neonatal & Perinatal Societies (UENPS) «Щоденні практичні виклики в неонатології», який проходив 2-4 вересня в м. Краків (Польща).

В рамках конгресу були розглянуті пріоритетні питання неонатальної кардіології, сучасні методи виходжування та вигодовування передчасно народжених, оптимізація штучної вентиляції легень, застосування донорського грудного молока, вплив COVID-19 на спеціальний/інтенсивний догляд за новонародженими, родь УЗД легень в неонатальній практиці, досягнення скринінгу новонароджених в Європі та інші актуальні теми.  Саме завдяки інтеграції та координації зусиль європейських товариств в галузі освіти, досліджень та міжнародних рекомендацій, що є основними цілями UENPS відбувається покращення якості перинатальної допомоги в цілому.

5% від індивідуальних реєстрацій Конгресу UENPS будуть спрямовані безпосередньо на підтримку неонатального догляду в Україні, особливо на територіях, які постраждали від збройних конфліктів. Висловлюємо подяку всім учасникам та організаторам конференції, зокрема Президент конгресу та UENPS Коррадо Моретті та Президенту Польського товариства новонароджених Рішарду Лаутербаху, які підтримують та допомагають українським неонатологам залишатись відданними своєму професійному покликанню.  


Інші новини

12 лютого
2020

ІІ Міжнародна зустріч SafeBoosC III

23-24 січня 2020 року в м. Копенгаген (Данія) відбулась ІІ Міжнародна зустріч SafeBoosC III (III  фаза рандомізованого клінічного дослідження). Серед 20 країн учасників зустрічі Асоціацію неонатологів України представляли Воробйова Ольга та Голота Тетяна. 

17 грудня
2019

Стажування українських неонатологів в Чеській республіці

З 9 по 13 грудня 2019 року відбулась навчальна поїздка в рамках проекту «House of  Europe» до Факультетської лікарні в Оломоуці (Чеська Республіка) лікарів педіатрів-неонатологів та медичних сестер з Чернігова, Дніпра та Вінниці.

09 листопада
2019

Семінар-тренінг у Китайській Народній Республіці

Співпраця Асоціації неонатологів України з Китайською Торговою Асоціацією продовжується. У рамках дружніх відносин і сумісної роботи з 10.10.2019 по 30.10.2019 відбувся семінар-тренінг по відновлювальній лікувальній та реабілітаційній фізичній культурі для дітей із груп ризику по перинатальній патології на етапі follow-up спостереження у Китайській Народній Республіці (м. Пекін).

11 жовтня
2019

5-й Міжнародний конгрес Європейської Асоціації банків молока (EMBA)

10-11 жовтня 2019 року у м. Турін (Італія) відбувся 5-й Міжнародний конгрес Європейської Асоціації банків молока (EMBA) - «Донорське молоко людини як міст для успішного годування груддю». EMBA об’єднує 28 країн Європи, що мають хоча б один банк грудного молока.

22 вересня
2019

Генеральна рада європейських неонатальних товариств

19 вересня у Маастрихті на спільному Конгресі європейських неонатальних товариств (JENS 2019) вперше за історію існування UENPS відбулася нарада Європейської ради з неонатології (EBN), яка була присвячена перегляду та пропозиції уніфікації для всіх країн єдиної Європейської програми з акредитації по неонатології, було запропоновано оновлений документ.