ІІ Міжнародна зустріч SafeBoosC III

12 лютого 2020

23-24 січня 2020 року в м. Копенгаген (Данія) відбулась ІІ Міжнародна зустріч SafeBoosC III (III  фаза рандомізованого клінічного дослідження). Серед 20 країн учасників зустрічі Асоціацію неонатологів України представляли Воробйова Ольга та Голота Тетяна. 

Основними питаннями, які були розглянуті на зустрічі: 1) початок  та основні етапи проведення клінічного дослідження в кожній країні; 2) досвід країн-учасників та обговорення проблем, з якими стикаються  масштабні дослідження; 3) можливості оптимізації та підвищення якості роботи; 4) допоміжні дослідження.

Щороку в світі народжується приблизно 50 000 надзвичайно недоношених дітей (<28 тижнів після менструального віку). Передчасні пологи несуть високий ризик смерті або розвитку порушень зі сторони головного мозку та внутрішніх органів. Рівень смертності таких дітей складає близько 25%, наявність психомоторних порушення приблизно у 20% тих, хто вижив, в 10 000  випадків відмічається неврологічний дефіцит та когнітивні порушення.

Моніторинг церебральної оксигенації може знизити ризик смерті та неврологічних ускладнень у надзвичайно недоношених дітей, але таких результатів на сьогодні ще недостатньо продемонстровано. 

Метою SafeBoosC III є проведення масштабного  дослідження на надзвичайно недоношених дітях, щоб перевірити, чи може церебральна  NIRS-оксиметрія в поєднанні з використанням ефективних методів  лікування, згідно міжнародних клінічних настанов, зменшити ризик смерті або важкої травми мозку у віці 36 тижнів з 34% у контрольній групі до 26% у експериментальній групі. Критеріями включення є немовлята, народжені до 28 тижнів після менструального віку та наявність інформованої згоди батьків. Учасникам експериментальної групи проводиться моніторинг церебральним оксиметром NIRS протягом перших 72 год життя.

З детальною інформацією клінічного дослідження SafeBoosC III та матеріалами 3 сесій, які були проведенні під час зустрічі можна ознайомитись за посиланням:
https://www.rigshospitalet.dk/english/departments/juliane-marie-centre/department-of-neonatology/research/SafeboosC-III/Sider/default.aspx


Інші новини

17 вересня
2022

Українські неонатологи долучились до міжнародного конгресу  UENPS

Незважаючи на тривалий час незламної боротьби за волю та незалежність українська делегація на чолі із Президентом Асоціації неонатологів України проф., член-кор. Знаменською Тетяною, проф. Воробйовою Ольгою, проф. Павлишин Галиною, доц. Власовою Оленою  та за участі лікарів з міста Києва, Львову, Тернополю та Чернівців взяли активну участь у 12 Міжнародному конгресі  Union of European Neonatal & Perinatal Societies (UENPS) «Щоденні практичні виклики в неонатології», який проходив 2-4 вересня в м. Краків (Польща).

17 грудня
2019

Стажування українських неонатологів в Чеській республіці

З 9 по 13 грудня 2019 року відбулась навчальна поїздка в рамках проекту «House of  Europe» до Факультетської лікарні в Оломоуці (Чеська Республіка) лікарів педіатрів-неонатологів та медичних сестер з Чернігова, Дніпра та Вінниці.

09 листопада
2019

Семінар-тренінг у Китайській Народній Республіці

Співпраця Асоціації неонатологів України з Китайською Торговою Асоціацією продовжується. У рамках дружніх відносин і сумісної роботи з 10.10.2019 по 30.10.2019 відбувся семінар-тренінг по відновлювальній лікувальній та реабілітаційній фізичній культурі для дітей із груп ризику по перинатальній патології на етапі follow-up спостереження у Китайській Народній Республіці (м. Пекін).

11 жовтня
2019

5-й Міжнародний конгрес Європейської Асоціації банків молока (EMBA)

10-11 жовтня 2019 року у м. Турін (Італія) відбувся 5-й Міжнародний конгрес Європейської Асоціації банків молока (EMBA) - «Донорське молоко людини як міст для успішного годування груддю». EMBA об’єднує 28 країн Європи, що мають хоча б один банк грудного молока.

22 вересня
2019

Генеральна рада європейських неонатальних товариств

19 вересня у Маастрихті на спільному Конгресі європейських неонатальних товариств (JENS 2019) вперше за історію існування UENPS відбулася нарада Європейської ради з неонатології (EBN), яка була присвячена перегляду та пропозиції уніфікації для всіх країн єдиної Європейської програми з акредитації по неонатології, було запропоновано оновлений документ.