Робоча поїздка представників Асоціації до Італії

04 квітня 2019

За підтримки англійського виробника медичного обладнання компанії Flexicare, 27-28 березня 2019 року представники Асоціації неонатологів України, на чолі її Президента професора Тетяни Знаменської, з робочим візитом відвідали клініки Італії в супроводі директора Flexicare по продажам в Європі (European Sales Director) Jérôme Pigeot.

За програмою обміну досвідом 27 березня у Мілані лікарі-неонатологи ознайомились з Першим італійським державним інститутом дослідження та стаціонарного лікування захворювань пацієнтів всіх вікових категорій (IRCCS Foundation Ca 'Granda Ospedale Maggiore Policlinico), у якому відвідали педіатричне відділення анестезіології та інтенсивної терапії дітей у супроводі лікаря Stefano Scalia Catenacci. Акцентовано увагу на забезпечення та використання одноразових виробів медичного призначення (ларингеальні маски, ларингоскопи, клинки, рукоятки, відеоларингоскопи одноразового використання, дихальні контури з подвійною лінією обігріву та активним зволоженням, високопотокові назальні канюлі та інші прилади для вентиляційної терапії (NIV), у тому числі вентиляція з безперервним позитивним тиском у дихальних шляхах (CPAP)).

Крім того, відбулася зустріч з Edoardo Calderini - Директором Комплексного оперативного підрозділу, професором зі спеціалізацією - анестезія та інтенсивна терапія, Міланський університет.

Наприкінці доби була бесіда зі клінічними інженерами. Клінічна інженерія займається управлінськими та стратегічними аспектами біомедичних технологій (електромедичне обладнання, програмне забезпечення медичних приладів, діагностичні медичні прилади in vitro) протягом всього життєвого циклу обладнання (специфікації, оцінки, придбання, тестування, управління, обслуговування, утилізація ), гарантуючи його безпечне, доцільне використання, вигідне з економічної точки зору і технологічно оновлене.

28 березня фахівці з України відвідали San Gerardo Hospital провінція Монца-Бріанца, регіон Ломбардія, який охоплює потреби охорони здоров'я населення близько 850 000 жителів, та відділення неонатальної патології лікарні Сан-Герардо, що було створене в 1975 році: і було одним з перших в Італії, на чолі професора Умберто Флавто. Спеціалістами відділення було продемонстровано новітнє технічне та програмне забезпечення, а також сучасне обладнання для медичної допомоги новонародженим. Була можливість ознайомитися з принципом роботи унікальної програми розрахунку парентерального харчування для новонароджених. На сьогодні є певний досвід її використання у відділеннях неонатології, інтенсивної терапії новонароджених у багатьох європейських країнах. Сподіваємось, що в найближчий час і у нас буде можливість її апробації в Україні. 
 


Інші новини

17 вересня
2022

Українські неонатологи долучились до міжнародного конгресу  UENPS

Незважаючи на тривалий час незламної боротьби за волю та незалежність українська делегація на чолі із Президентом Асоціації неонатологів України проф., член-кор. Знаменською Тетяною, проф. Воробйовою Ольгою, проф. Павлишин Галиною, доц. Власовою Оленою  та за участі лікарів з міста Києва, Львову, Тернополю та Чернівців взяли активну участь у 12 Міжнародному конгресі  Union of European Neonatal & Perinatal Societies (UENPS) «Щоденні практичні виклики в неонатології», який проходив 2-4 вересня в м. Краків (Польща).

12 лютого
2020

ІІ Міжнародна зустріч SafeBoosC III

23-24 січня 2020 року в м. Копенгаген (Данія) відбулась ІІ Міжнародна зустріч SafeBoosC III (III  фаза рандомізованого клінічного дослідження). Серед 20 країн учасників зустрічі Асоціацію неонатологів України представляли Воробйова Ольга та Голота Тетяна. 

17 грудня
2019

Стажування українських неонатологів в Чеській республіці

З 9 по 13 грудня 2019 року відбулась навчальна поїздка в рамках проекту «House of  Europe» до Факультетської лікарні в Оломоуці (Чеська Республіка) лікарів педіатрів-неонатологів та медичних сестер з Чернігова, Дніпра та Вінниці.

09 листопада
2019

Семінар-тренінг у Китайській Народній Республіці

Співпраця Асоціації неонатологів України з Китайською Торговою Асоціацією продовжується. У рамках дружніх відносин і сумісної роботи з 10.10.2019 по 30.10.2019 відбувся семінар-тренінг по відновлювальній лікувальній та реабілітаційній фізичній культурі для дітей із груп ризику по перинатальній патології на етапі follow-up спостереження у Китайській Народній Республіці (м. Пекін).

11 жовтня
2019

5-й Міжнародний конгрес Європейської Асоціації банків молока (EMBA)

10-11 жовтня 2019 року у м. Турін (Італія) відбувся 5-й Міжнародний конгрес Європейської Асоціації банків молока (EMBA) - «Донорське молоко людини як міст для успішного годування груддю». EMBA об’єднує 28 країн Європи, що мають хоча б один банк грудного молока.