Міжнародний тренінг з Охорони материнства та дитинства «2018 Training Course on Maternal and Child Health Care for Countries along the Belt and Road»

04 жовтня 2018

Команда українських лікарів прийняла участь у міжнародному тренінгу з Охорони материнства та дитинства «2018 Training Course on Maternal and Child Health Care for Countries along the Belt and Road», який відбувся в місті Чанша (Китайська Народна Республіка) з 4 по 28 вересня 2018 року.

Делегація у складі Наталі Мартьянової (м. Миколаїв, Обласна дитяча клінічна лікарня), Олени Бакаєвої (м. Київ, НДСЛ «ОХМАТДИТ»), Лілії Маркаєвої (м. Дніпро, ДСКМЦМД ім. проф. Руднєва) прийняла участь у міжнародному тренінгу, який відбувся в місті Чанша (Китайська Народна Республіка).

У заході прийняли участь  60 фахівців (лікарі, медичні сестри, адміністратори лікувальних закладів) з 12 країн: України, Камбоджі, Ефіопії, Лаосу, Ліберії, Непала, Панами, Сьєрра-Леоне, Південного Судану, Узбекистану, Вануату, Занзібару.
Чанша - великий промисловий та адміністративний центр провінції Хунань, з чисельністю населення більше 7 мільйонів чоловік. Місто входить до «Золотого трикутника Чанчжутань» та було відомо як великий центр ще до нашої ери. У місті Чанші почалася кар’єра Мао Цзедуна.

Тренінг проходив на базі Хунаньського дитячого госпіталю, клініка якого є однією з найбільших у Китаї та складається з 4 центрів: Emergency System, Surgical System, Medicine System, Outpatient and Medical Laboratory, які налічують 36 клінічних відділень на 1800 ліжок та 9 лабораторій. Госпіталь щорічно надає високоспеціалізовану мультидисциплінарну допомогу більше ніж 62 тисячам дітей. Тут проводять більше 23000 операцій на рік, включаючи реконструктивно-пластичні операції найвищої категорії складності, в тому числі трансплантацію печінки (за 2017 року було проведено 7 таких операцій). Госпіталь сертифікований за міжнародною системою ISO9001/140001 з присвоєнням Class III Grade I та має звання «Лікарня доброзичлива до дитини» UNICEF.

Під час візитів українська делегація мала можливість ознайомитись з роботою адміністративного блоку, відділення неонатальної хірургії, PICU, NICU. Неонатальна допомога дітям надається в 5 відділеннях, розрахованих на 300 ліжок, з яких 4 NICU та відділення фетальної/неонатальної хірургії на 60 ліжок.

Госпіталь має відділення невідкладної допомоги з транспортною службою на 20 реанімобілів. 

Програма тренінгу включала освітню та екскурсійно-ознайомчу частини. На щоденних семінарах обговорювалися питання надання допомоги новонародженим з гіпербілірубінемією, розладами харчування, внутрішньоутробними інфекціями, хірургічна стратегія при вроджених вадах розвитку, вакцинація  та можливості застосування методів традиційної китайської медицини при різних проблемах.

З 14 по 16 вересня група прийняла участь в роботі І Міжнародного Конгресу «Global Children Healthcare Collaboration and Cerebral Palsy Alliance» на якому обговорювалися питання неонатального сепсису та інфекцій групи TORCH, неонатального гіпотиреозу та метаболічних порушень, первинної реанімації новонароджених та ЕКМО, стратегії знеболювання та сучасні погляди на методи нетрадиційної медицини Китаю. Велика увага приділялась медицині майбутнього з застосування стовбурових клітин для лікування важкої енцефалопатії та її наслідків, включаючи ДЦП.

Приймаючою стороною були організовані екскурсії на Велику Китайську Стіну та Імператорський Палац у Пекіні, історичний музей провінції Хунань та батьківщину Мао Цзедуна - місто Шаошан.

Члени делегації висловлюють велику подяку Асоціації неонатологів України та її президенту професору Тетяні Знаменській, Hunan Children’s Hospital, Ministry of Commerce of People’s Republic of China за надану можливість прийняти участь в освітній Програмі та доторкнутися до історії та культури Китаю.
 


Інші новини

17 вересня
2022

Українські неонатологи долучились до міжнародного конгресу  UENPS

Незважаючи на тривалий час незламної боротьби за волю та незалежність українська делегація на чолі із Президентом Асоціації неонатологів України проф., член-кор. Знаменською Тетяною, проф. Воробйовою Ольгою, проф. Павлишин Галиною, доц. Власовою Оленою  та за участі лікарів з міста Києва, Львову, Тернополю та Чернівців взяли активну участь у 12 Міжнародному конгресі  Union of European Neonatal & Perinatal Societies (UENPS) «Щоденні практичні виклики в неонатології», який проходив 2-4 вересня в м. Краків (Польща).

12 лютого
2020

ІІ Міжнародна зустріч SafeBoosC III

23-24 січня 2020 року в м. Копенгаген (Данія) відбулась ІІ Міжнародна зустріч SafeBoosC III (III  фаза рандомізованого клінічного дослідження). Серед 20 країн учасників зустрічі Асоціацію неонатологів України представляли Воробйова Ольга та Голота Тетяна. 

17 грудня
2019

Стажування українських неонатологів в Чеській республіці

З 9 по 13 грудня 2019 року відбулась навчальна поїздка в рамках проекту «House of  Europe» до Факультетської лікарні в Оломоуці (Чеська Республіка) лікарів педіатрів-неонатологів та медичних сестер з Чернігова, Дніпра та Вінниці.

09 листопада
2019

Семінар-тренінг у Китайській Народній Республіці

Співпраця Асоціації неонатологів України з Китайською Торговою Асоціацією продовжується. У рамках дружніх відносин і сумісної роботи з 10.10.2019 по 30.10.2019 відбувся семінар-тренінг по відновлювальній лікувальній та реабілітаційній фізичній культурі для дітей із груп ризику по перинатальній патології на етапі follow-up спостереження у Китайській Народній Республіці (м. Пекін).

11 жовтня
2019

5-й Міжнародний конгрес Європейської Асоціації банків молока (EMBA)

10-11 жовтня 2019 року у м. Турін (Італія) відбувся 5-й Міжнародний конгрес Європейської Асоціації банків молока (EMBA) - «Донорське молоко людини як міст для успішного годування груддю». EMBA об’єднує 28 країн Європи, що мають хоча б один банк грудного молока.