Звіт про участь в тренінговому курсі «Training Program on Technology of Acupuncture and Tuina for Developing Countries»

04 липня 2018

З 24 травня по 23 червня 2018 у м. Пекін (Кітайська Народна Республіка) відбувся тренінговий курс «Training Program on Technology of Acupuncture and Tuina for Developing Countries, 2018». Для участі у семінарі були запрошені фахівці з клінічної медицини та реабілітології, які представляли більше ніж 12 країн світу.

Завдяки підтримки Посольства Китайської Народної Республіки в Україні у тренінговому курсі взяли участь українські лікарі  Коваленко Т.М., Голота Т.В., Мірошников О.О. відкривши нову сторінку співпраці між Китайською Торговою Асоціацією та Асоціацією неонатологів України.

Семінар було присвячено теорії та практикам традиційної китайської медицини, зокрема акупунктурі та масажу Туїна, підходам до їх застосуванні у педіатричній практиці та відновному лікуванні дорослих та дітей. 

Лекції та практичні заняття в рамках семіару проводилися  викладачами госпіталю Сіюань Китайської академії медичних наук;

В перший день семінару  учасники були ознайомлені з теоретичними засадами традиційної китайської медицини та їх взаємозв’язками з західною медициною. У лекції  професора  Xu Feng було висвітлено особливості  основ китайської культури в якості базису традиційної китайської медицини.

У подальшому учасники тренінгу мали нагоду отримати практичні та теоретичні навички з технології акупунктури та масажу Туйна, а також традиційної дихальної гімнастики Цігун та фітотерапії їз застосуванням китайських рослинних засобів. Були розглянуті основні аспекти застосування даних методів в ортопедії, дерматології, педіатричній практиці, зокрема, у лікуванні мігрені, дисменореї, риніту, оперізуючого лишаю та інших патологіях. Було розглянуто підходи до застосування методів акупунктури та масажу у різних вікових групах, в тому числі у дітей раннього віку. 

Учасники семінару також мали можливість ознайомитися з культурною спадщиною та історією Кітайської Народної Республіки, відвідати ключові пам’ятки культури Пекіну та його околиць.

Отримані учасниками семінару практичні навички, безумовно будуть мати значне значення для розширення світогляду вітчизняних лікарів та арсеналу доступних їм лікувальних методик. У подальшому заплановано продовжувати та розширювати співпрацю з Академією медичних наук КНР з метою подальшого навчання вітчизняних фахівців у закладах охорони здоров’я КНР.  
 


Інші новини

01 жовтня
2022

ІV Полтавські перинатальні читання

Науково-практична конференція з міжнародною участю ІV Полтавські перинатальні читання ім. Н.М.Максимовича-Амбодика: «Здоров’я жінки та дитини: нові викдики сьогодення та можливості», присвячена 10-річчю роботи Перинатального центру КП «Полтавська обласна клінічна лікарня ім. М.В.Скліфосовського Полтавської обласної ради» (згідно реєстру МОН України на 2022 р., від 29.11.2021р. No 664) відбудеться 18.11. – 19.11. 2022 року в Полтавському державному медичному університеті.

26 червня
2022

Оновлені сучасні підходи у виходжуванні новонароджених

Онлайн-конференція «Оновлені сучасні підходи у виходжуванні новонароджених» відбудеться 30.06.22. Початок трансляції в 10.00. Реєстрація учасників на сайті https://www.neonatalscience.com/

16 листопада
2021

Вебінар "Парентеральне харчування в неонатології"

Вебінар "Парентеральне харчування в неонатології. Досягнення оптимального росту і розвитку дитини. Теоретичні і практичні аспекти",  присвячений Міжнародному дню недоношених дітей,  відбудеться 16.11.2021 р. о 18.00

11 листопада
2021

Національної Школи з нутритивної підтримки та метаболізму. Урок 5.

ШАНОВНІ КОЛЕГИ! Пропонуємо Вам прийняти участь у спільному освітньому проекті Асоціації неонатологів України та компанії Бакстер nLUNA-2021 – Національної Школи з нутритивної підтримки та метаболізму. Маємо честь поінформувати Вас, що вже доступні матеріали УРОКА 5. Катетер-асоційовані інфекції кровоплину (КАІК) І СЕПСИС: ЧИ Є СЕНС РИЗИКУВАТИ?