Тренінг з педіатричної паліативної допомоги

23 жовтня 2017

Щороку в Україні, за оціночними даними міжнародних експертів, паліативної допомоги потребують близько 500 000 пацієнтів, з них понад 15 000 – діти. У всьому світі паліативна допомога дітям є невід’ємною частиною якісної медичної допомоги, яка включає в себе комплексну медичну, соціальну, психологічну та духовну підтримку тяжкохворих пацієнтів та членів їх родин.

В Україні система дитячої паліативної допомоги лише створюється. Гостра нестача кваліфікованого медичного персоналу, відсутність ефективних методик надання допомоги, брак можливостей вивчення передового досвіду у цій сфері, а також відсутність державної підтримки на регіональному та національному рівні – основні фактори, що перешкоджають організації системи надання паліативної допомоги дітям в Україні.

Перші кроки для створення педіатричної паліативної допомоги за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження», Харківського Національного медичного університету, Україно-німецької медичної асоціації, юридичної фірми «ILF» зроблено в Харківському обласному спеціалізованому будинку дитини №1.

 

Програма тренінгу з педіатричної паліативної допомоги 2017

Ріга Олена Олександрівна
д-р мед. н., професор кафедри педіатрії No 1 та неонатології ХНМУ

Пеньков Андрій Юрійович
к. мед. н., президент Українсько-Німецької Медичної Асоціації, Східно-Української Академії Педіатрії

 

Навички комунікації в педіатричній паліативній допомозі
Посібник для фахівців, які працюють з дітьми з невиліковними захворюваннями
PDF, 4,5 MB
Контроль базових симптомів в педіатричній паліативній допомозі
Керівництво дитячого хоспісу Веселка (переклад з англійської)
PDF, 4,5 MB
Поради батькам: як створити комфортні та розвиваючі умови для дітей з особливими потребами в домашньому середовищі
Посібник для батьків дітей з особливими потребами та фахівців, які надають послуги родині
PDF, 2,8 MB

Інші новини

01 жовтня
2022

ІV Полтавські перинатальні читання

Науково-практична конференція з міжнародною участю ІV Полтавські перинатальні читання ім. Н.М.Максимовича-Амбодика: «Здоров’я жінки та дитини: нові викдики сьогодення та можливості», присвячена 10-річчю роботи Перинатального центру КП «Полтавська обласна клінічна лікарня ім. М.В.Скліфосовського Полтавської обласної ради» (згідно реєстру МОН України на 2022 р., від 29.11.2021р. No 664) відбудеться 18.11. – 19.11. 2022 року в Полтавському державному медичному університеті.

26 червня
2022

Оновлені сучасні підходи у виходжуванні новонароджених

Онлайн-конференція «Оновлені сучасні підходи у виходжуванні новонароджених» відбудеться 30.06.22. Початок трансляції в 10.00. Реєстрація учасників на сайті https://www.neonatalscience.com/

16 листопада
2021

Вебінар "Парентеральне харчування в неонатології"

Вебінар "Парентеральне харчування в неонатології. Досягнення оптимального росту і розвитку дитини. Теоретичні і практичні аспекти",  присвячений Міжнародному дню недоношених дітей,  відбудеться 16.11.2021 р. о 18.00

11 листопада
2021

Національної Школи з нутритивної підтримки та метаболізму. Урок 5.

ШАНОВНІ КОЛЕГИ! Пропонуємо Вам прийняти участь у спільному освітньому проекті Асоціації неонатологів України та компанії Бакстер nLUNA-2021 – Національної Школи з нутритивної підтримки та метаболізму. Маємо честь поінформувати Вас, що вже доступні матеріали УРОКА 5. Катетер-асоційовані інфекції кровоплину (КАІК) І СЕПСИС: ЧИ Є СЕНС РИЗИКУВАТИ?