EAPS 2022 - Європейський педіатричний конгрес «Формування майбутнього дитячого здоров’я»

24 жовтня 2022

З 7-11 жовтня в Барселоні відбувся 9-й Європейський педіатричний конгрес «Формування майбутнього дитячого здоров’я». Конгрес був організований трьома провідними європейськими товариствами: Європейською академією педіатрії (EAP), Європейським товариством педіатричних досліджень (ESPR) та Європейським товариством педіатрії та інтенсивної терапії новонароджених (ESPNIC). 

Даний захід став провідною освітньою та дослідницькою платформою, який забезпечив обмін передовими науковими досягнення та  найновішими ідеями  між науковцями та лікарями з-поміж більше ніж 115 країн світу. У заході, якій відбувся у гібридній формі оф/онлайн  взяли участь понад 3000 фахівців.

Асоціація неонатологів України на чолі з президентом Асоціації, член-кор. НАМН України проф. Знаменською Тетяною за підтримки компанії Аmaxa була представлена проф. Воробйовою Ольгою та лікарем Голотою Тетяною з доповіддю Аналіз ацилкарнітинового профілю у новонароджених за результатами розширеного неонатального скринінгу» у секції «Метаболічні розлади у дітей.

Під час перебування на Конгресі була можливість спілкування та обговорення результатів сучасних досліджень зокрема щодо гіпоксичної енцефалопатії, реанімації новонароджених у пологовому залі, а також лікування респіраторного дистрес-синдрому новонароджених на секції, ініційованої Chiesi Farmaceutici.  Протягом роботи міждисциплінарної сесії EFCNI були представлені 6 нових Європейських Стандартів догляду за передчасно народженими дітьми, презентовані останні дані follow up щодо фізичного розвитку та успішності в навчанні передчасно народжених дітей. Подібний обмін досвідом між українськими та іноземними лікарями та науковцями сприяє більш успішному впровадженню нових ідей і технологій у клінічну практику в Україні.

 

 


Інші новини

25 березня

Тренінг з реанімації новонароджених у Кропивницькому.

21-23 березня 2024 року  у м. Кропивницький на базі КНП «Кіровоградської обласної лікарні» Кіровоградської обласної ради» в рамках американо-українського проекту проведено перший з чотирьох запланованих в Україні триденний тренінг з оволодіння практичними навичками «Початкова, реанімаційна і післяреанімаційна допомога новонародженим» для лікарів перинатальних центрів і пологових будинків.

12 грудня
2023

Науково-практична конференція «Можливості та резерви неонатальної служби України в умовах воєнного часу», 15.12.23

Всеукраїнська громадська організація «Асоціація неонатологів України» запрошує взяти участь у роботі науково-практичній конференції «Можливості та резерви неонатальної служби України в умовах воєнного часу», яка пройде 15 грудня 2023 року у місті Києві. Заходи відбудуться в режимі online  (за допомогою програми zoom).

23 листопада
2023

Полтавські перинатальні читання ім. Н.М. Максимовича-Амбодика: у ПДМУ завершила роботу науково-практична конференція з міжнародною участю

Протягом 17-18 листопада в Полтавському державному медичному університеті проходила науково-практична конференція з міжнародною участю V Полтавські перинатальні читання ім. Н.М. Максимовича-Амбодика: «Новітні технології в перинатальній практиці, педіатричній службі, медичній освіті та виклики сьогодення».

09 листопада
2023

Cимпозіум компанії Бакстер "Нутритивна терапія новонароджених в екстремальних умовах"

Запрошуємо Вас взяти участь у сателітному симпозіумі компанії Бакстер "Нутритивна терапія новонароджених в екстремальних умовах", який буде організовано у рамках Щорічної конференції, присвяченої Міжнародному дню недоношених дітей. Час та дата проведення: 14 листопада (Вівторок), 18:00-19:00 (Київський час).

01 листопада
2023

Cемінар з міжнародною участю «Практичне впровадження сучасних рекомендацій медичного супроводу новонароджених у пологовому залі та ВІТН»

23-25 жовтня 2023 р. у місті Мукачево на базі Палацу культури та мистецтв  (вул. Августина Штефана, 19) пройшов триденний семінар з міжнародною участю «Практичне впровадження сучасних рекомендацій медичного супроводу новонароджених у пологовому залі та ВІТН» для лікарів  неонатологів та дитячих анестезіологів відділень інтенсивної терапії новонароджених та постінтенсивного догляду родопомічних закладів Закарпатської області, які використовують у своїй практиці введення сурфактанту та призначення парентерального харчування