IV Міждисциплінарний науковий конгрес «Невідкладні стани та анестезіологічне забезпечення в акушерстві, гінекології та перинатології»

08 листопада 2019

6-8 листопада 2019 року у м. Києві відбувся IV Міждисциплінарний науковий конгрес з міжнародною участю «Невідкладні стани та анестезіологічне забезпечення в акушерстві, гінекології та перинатології». Під час роботи конгресу вітчизняні фахівці мали можливість обмінятися досвідом із провідними спеціалістами із США, Ізраїлю, Польщі, Бельгії, Великої Британії, Франції, Литви та Росії.

В рамках конференції була організована виставка фармацевтичної продукції, медичної техніки та виробів медичного призначення.

Асоціацією неонатологів України на чолі із Президентом, професором Тетяною Знаменською була організована неонатологічна секція: «Інтенсивна терапія критичних станів в неонатології». 

Головним координатором засідання була проф. Знаменська Т.К., а модераторами - проф. Воробйова О.В. та проф. Лук’янова І.С.

Модератори та інші учасники мали можливість обговорити актуальні питання надання сучасної медичної допомоги вагітним та новонародженим в умовах нинішніх реалій. Розбір надскладних клінічних випадків та Європейських стандартів, безумовно важливі для розширення світогляду вітчизняних лікарів та арсеналу доступних діагностичних та лікувальних методик. Представлений матеріал доповідей виконаний на високому професійному рівні, був сучасним та актуальним. В кінці відбулась активна дискусія та обговорювались клінічні питання.

Неонатальний скринінг в Україні: реалії та перспективи
Знаменська Т.К., Київ

Розширений неонатальний скринінг у діагностиці та профілактиці метаболічних кризових станів
Воробйова О.В., Київ

Невідкладні заходи при розвитку декомпенсованих станів у новонароджених при спадкових хворобах обміну речовин
Голота Т.В., Київ

Перинатальні предиктори розвитку серцевої недостатності у ранньому неонатальному періоді
Лук’янова І.С.,Київ

Введення сурфактанту за допомогою тонкого катетеру: практичні рекомендації
Воробйова О.В., Київ

Анестезіологічний супровід новонароджених у Перинатальному центрі при проведенні малих хірургічних втручань
Біла В.В, Тишкевич В.М., Гошук М,В., Київ

Біль у новонароджених, «так» чи «ні» аналгоседації у ВІТ
Похилько В.І., Адамчук Н.М., Полтава

Сучасні методи лікування новонароджених з асфіксією при народженні у Перинатальному центрі
Біла В.В., Тишкевич В.М., Бруханська Т.Л., Ірха Т.П., Ободовська С.В., Київ

Надання допомоги новонародженим з водянкою плоду
Біла В.В, Тишкевич В.М., Барановська О.В,, Бондаренко Н.П., Трохименко А.О., Київ  


Інші новини

25 березня

Тренінг з реанімації новонароджених у Кропивницькому.

21-23 березня 2024 року  у м. Кропивницький на базі КНП «Кіровоградської обласної лікарні» Кіровоградської обласної ради» в рамках американо-українського проекту проведено перший з чотирьох запланованих в Україні триденний тренінг з оволодіння практичними навичками «Початкова, реанімаційна і післяреанімаційна допомога новонародженим» для лікарів перинатальних центрів і пологових будинків.

12 грудня
2023

Науково-практична конференція «Можливості та резерви неонатальної служби України в умовах воєнного часу», 15.12.23

Всеукраїнська громадська організація «Асоціація неонатологів України» запрошує взяти участь у роботі науково-практичній конференції «Можливості та резерви неонатальної служби України в умовах воєнного часу», яка пройде 15 грудня 2023 року у місті Києві. Заходи відбудуться в режимі online  (за допомогою програми zoom).

23 листопада
2023

Полтавські перинатальні читання ім. Н.М. Максимовича-Амбодика: у ПДМУ завершила роботу науково-практична конференція з міжнародною участю

Протягом 17-18 листопада в Полтавському державному медичному університеті проходила науково-практична конференція з міжнародною участю V Полтавські перинатальні читання ім. Н.М. Максимовича-Амбодика: «Новітні технології в перинатальній практиці, педіатричній службі, медичній освіті та виклики сьогодення».

09 листопада
2023

Cимпозіум компанії Бакстер "Нутритивна терапія новонароджених в екстремальних умовах"

Запрошуємо Вас взяти участь у сателітному симпозіумі компанії Бакстер "Нутритивна терапія новонароджених в екстремальних умовах", який буде організовано у рамках Щорічної конференції, присвяченої Міжнародному дню недоношених дітей. Час та дата проведення: 14 листопада (Вівторок), 18:00-19:00 (Київський час).

01 листопада
2023

Cемінар з міжнародною участю «Практичне впровадження сучасних рекомендацій медичного супроводу новонароджених у пологовому залі та ВІТН»

23-25 жовтня 2023 р. у місті Мукачево на базі Палацу культури та мистецтв  (вул. Августина Штефана, 19) пройшов триденний семінар з міжнародною участю «Практичне впровадження сучасних рекомендацій медичного супроводу новонароджених у пологовому залі та ВІТН» для лікарів  неонатологів та дитячих анестезіологів відділень інтенсивної терапії новонароджених та постінтенсивного догляду родопомічних закладів Закарпатської області, які використовують у своїй практиці введення сурфактанту та призначення парентерального харчування