Науково-практична конференція «Актуальні питання сучасної неонатології. Особливості виходжування маловагових та недоношених дітей»

16 листопада 2018

16 листопада у місті Дніпро пройшла науково-практична конференція «Актуальні питання  сучасної неонатології. Особливості виходжування маловагових та недоношених дітей», присвячена ювілею професора В.А.Тіщенко.

Захід пройшов у Дніпропетровському спеціалізованому клінічному медичному центрі матері та дитини ім. професора М.Ф. Руднєва ДОР.

Online-трансляція

Частина 1

Частина 2

 

Програма заходу

11:00-11:05
Вітальна промова
Македонський Ігор Олександрович, головний лікар КЗ «ДСКМЦМД ім.проф. М.Ф.Руднєва» ДОР», професор, д.м.н.

11:05-11:15
Вітальна промова
Больбот Юрій Кононович, зав. кафедри педіатрії 3 та неонатології ДЗ ""ДМА"", професор, д.м.н.

11.15-11.30
Неонатологія: в ногу з часом
Рибка Олена Юрііїна, головний спеціаліст відділу лікувально-профілактичної допомоги дітям та матерям  департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації

11:30-12:00
Актуальні питання епігенетики та її вплив на захворюванність
Няньковська Олена Сергіївна, д.м.н., професор кафедри педіатрії і неонатології ЛНМУ ім. Данила Галицького

12:00-12:30
Как диагностировать НЭК у новорожденных с ЭНМТ и обеспечить питание?
Анікін Іван Олександрович, к.м.н., доцент кафедри дитячої хірургії та анестезіології ЗМУ

12:30-13:00
Перерва        

13:00-14:00
Теорія і практика використання спеціальних продуктів харчування у недоношенних немовлят
Добрянський Дмитро Олександрович, д.м.н., професор кафедри факультетської та шпитальної педіатрії ЛНМУ ім. Данила Галицького

14:00-14.30
Кровотечі, асоційовані з дефіцитом вітаміну К в структурі геморагічних розладів новонароджених
Мавропуло Тетяна Карлівна. д.м.н., професор кафедри педіатрії 3 та неонатології ДЗ"ДМА"

14.30-15.00
Закриття конференції        


Інші новини

25 березня

Тренінг з реанімації новонароджених у Кропивницькому.

21-23 березня 2024 року  у м. Кропивницький на базі КНП «Кіровоградської обласної лікарні» Кіровоградської обласної ради» в рамках американо-українського проекту проведено перший з чотирьох запланованих в Україні триденний тренінг з оволодіння практичними навичками «Початкова, реанімаційна і післяреанімаційна допомога новонародженим» для лікарів перинатальних центрів і пологових будинків.

12 грудня
2023

Науково-практична конференція «Можливості та резерви неонатальної служби України в умовах воєнного часу», 15.12.23

Всеукраїнська громадська організація «Асоціація неонатологів України» запрошує взяти участь у роботі науково-практичній конференції «Можливості та резерви неонатальної служби України в умовах воєнного часу», яка пройде 15 грудня 2023 року у місті Києві. Заходи відбудуться в режимі online  (за допомогою програми zoom).

23 листопада
2023

Полтавські перинатальні читання ім. Н.М. Максимовича-Амбодика: у ПДМУ завершила роботу науково-практична конференція з міжнародною участю

Протягом 17-18 листопада в Полтавському державному медичному університеті проходила науково-практична конференція з міжнародною участю V Полтавські перинатальні читання ім. Н.М. Максимовича-Амбодика: «Новітні технології в перинатальній практиці, педіатричній службі, медичній освіті та виклики сьогодення».

09 листопада
2023

Cимпозіум компанії Бакстер "Нутритивна терапія новонароджених в екстремальних умовах"

Запрошуємо Вас взяти участь у сателітному симпозіумі компанії Бакстер "Нутритивна терапія новонароджених в екстремальних умовах", який буде організовано у рамках Щорічної конференції, присвяченої Міжнародному дню недоношених дітей. Час та дата проведення: 14 листопада (Вівторок), 18:00-19:00 (Київський час).

01 листопада
2023

Cемінар з міжнародною участю «Практичне впровадження сучасних рекомендацій медичного супроводу новонароджених у пологовому залі та ВІТН»

23-25 жовтня 2023 р. у місті Мукачево на базі Палацу культури та мистецтв  (вул. Августина Штефана, 19) пройшов триденний семінар з міжнародною участю «Практичне впровадження сучасних рекомендацій медичного супроводу новонароджених у пологовому залі та ВІТН» для лікарів  неонатологів та дитячих анестезіологів відділень інтенсивної терапії новонароджених та постінтенсивного догляду родопомічних закладів Закарпатської області, які використовують у своїй практиці введення сурфактанту та призначення парентерального харчування