Міжнародна конференція з клінічної неонатології

27 травня 2018

23 – 26 травня 2018 року у Турині відбулася щорічна 7-а Міжнародна конференція з клінічної неонатології. У конференції прийняли участь 655 учасників з 63 країн світу. Завдяки сприянню Асоціації неонатологів України в конференції прийняли участь 5 членів асоціації.

В рамках роботи конфекції пройшло два сесійних засідання присвячених актуальним питанням неонатології, що стосувалися оновленим глобальним перспективам і впливу RSV інфекції в країнах з низьким рівнем доходу як у жінок, так і у дітей; взаємодії між респіраторними вірусами і забруднювачами навколишнього середовища та наслідками розвитку легень у новонароджених; новим варіантам лікування вірусних інфекцій; значенню вакцинацїї проти респіраторних вірусів; застосуванню моноклональних антитіл другого покоління; ролі ультразвуку легень; дихальній підтримці у новонароджених; новій парадигмі неонатальних досліджень бронхолегеневої дисплазії та критеріям постановки діагнозу; стратегіям сурфактантної терапії та менш інвазивним тактикам при його введенні; новим стратегіям вентиляції: HFOV в поєднанні з VG; впливу лактоферину на мозок, що розвивається, як перспективного молочного білку.

Були проведені наукові дискусії стосовно респіраторної адаптації після народження, захисту легень, легеневій гіпертензії у недоношених новонароджених, проблемам апное у них, хірургії вроджених вад серця, поліпшенню результатів стратегії парентерального харчування, використанню гіпотермії у недоношених, реанімаційним заходам в пологовій залі у передчасно народжених дітей, ролі еритропоетину як  нейропротекторного засобу, програмі Follow-up та впливу родини на виходжування недоношених дітей. 

У роботі конференції взяли участь і виступили  з стендовими доповідями Похилько В. І., Добрянський Д.О.,  Павлішин Г.А.

Еfficiency of the safety bundle in the prevention of severe intraventricular hemorrhages in preterm infants
O. Kovalova, V. Pokhylko, T. Znamenska, D. Dobryanskyy, N. Artyomova, A. Belorus 

Аnalysis of the associations between endothelial nitric oxide synthase gene polymorphism and arterial hypotension in premature infants with early onset bacterial infections
V. Pokhylko, D. Dobryanskyy, O. Kovalova, O. Vorobiova, Y. Cherniavska, S. Tsvirenko, H. Soloviova


Інші новини

25 березня

Тренінг з реанімації новонароджених у Кропивницькому.

21-23 березня 2024 року  у м. Кропивницький на базі КНП «Кіровоградської обласної лікарні» Кіровоградської обласної ради» в рамках американо-українського проекту проведено перший з чотирьох запланованих в Україні триденний тренінг з оволодіння практичними навичками «Початкова, реанімаційна і післяреанімаційна допомога новонародженим» для лікарів перинатальних центрів і пологових будинків.

12 грудня
2023

Науково-практична конференція «Можливості та резерви неонатальної служби України в умовах воєнного часу», 15.12.23

Всеукраїнська громадська організація «Асоціація неонатологів України» запрошує взяти участь у роботі науково-практичній конференції «Можливості та резерви неонатальної служби України в умовах воєнного часу», яка пройде 15 грудня 2023 року у місті Києві. Заходи відбудуться в режимі online  (за допомогою програми zoom).

23 листопада
2023

Полтавські перинатальні читання ім. Н.М. Максимовича-Амбодика: у ПДМУ завершила роботу науково-практична конференція з міжнародною участю

Протягом 17-18 листопада в Полтавському державному медичному університеті проходила науково-практична конференція з міжнародною участю V Полтавські перинатальні читання ім. Н.М. Максимовича-Амбодика: «Новітні технології в перинатальній практиці, педіатричній службі, медичній освіті та виклики сьогодення».

09 листопада
2023

Cимпозіум компанії Бакстер "Нутритивна терапія новонароджених в екстремальних умовах"

Запрошуємо Вас взяти участь у сателітному симпозіумі компанії Бакстер "Нутритивна терапія новонароджених в екстремальних умовах", який буде організовано у рамках Щорічної конференції, присвяченої Міжнародному дню недоношених дітей. Час та дата проведення: 14 листопада (Вівторок), 18:00-19:00 (Київський час).

01 листопада
2023

Cемінар з міжнародною участю «Практичне впровадження сучасних рекомендацій медичного супроводу новонароджених у пологовому залі та ВІТН»

23-25 жовтня 2023 р. у місті Мукачево на базі Палацу культури та мистецтв  (вул. Августина Штефана, 19) пройшов триденний семінар з міжнародною участю «Практичне впровадження сучасних рекомендацій медичного супроводу новонароджених у пологовому залі та ВІТН» для лікарів  неонатологів та дитячих анестезіологів відділень інтенсивної терапії новонароджених та постінтенсивного догляду родопомічних закладів Закарпатської області, які використовують у своїй практиці введення сурфактанту та призначення парентерального харчування