Міжрегіональна науково-практична конференція «Разом до нових висот»

17 грудня 2017

8 грудня у Полтаві пройшла міжрегіональна науково-практична конференція «Разом до нових висот», що була присвячена міжнародному дню Передчасно народженої дитини та 5-річчю Перинатального центру Полтавської обласної клінічної лікарні імені М.В. Скліфосовського.

Учасників та гостей конференції урочисто вітали від імені ректора академії професора В.М. Ждана та від себе особисто – професор кафедри педіатрії №1 з пропедевтикою та неонатологією В.І. Похилько, головний спеціаліст відділу фінансово-економічної роботи та медичної допомоги матерям і дітям Департаменту охорони здоров’я ПОДА І.О. Перогов, головний лікар ПОКЛ ім. М.В. Скліфосовського Г.А. Оксак та президент Всеукраїнської громадської організації «Асоціація неонатологів України» Т.К. Знаменська.

На конференції були заслухані інформативні, доповіді:

Перинатальна служба України. Досягнення та проблеми.

Знаменська Т.К., д.мед.н., проф., Президент Асоціації неонатологів України

 

Перші здобутки та плани на майбутнє.

Ващенко В. Л., заступник головного лікаря з акушерства та гінекології Полтавської обласної клінічної лікарні імені М. В. Скліфосовського

 

Інструменти та методи підвищення безпеки пацієнтів при наданні перинатальної допомоги

Ковальова О. М., д.мед.н., професор, Похилько В. І., д.мед.н., професор, ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія», м. Полтава

 

Звичне невиношування вагітності: час змінювати звички

Жабченко І. А., д.мед.н., професор, ДУ «Інститут педіатрії акушерства та гінекології» НАМН України

 

ВУІ плода як причина перинатальних втрат

Громова А. М., д.мед.н., професор, ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія»

 

Топ-теми, що обговорюються на всесвітніх конгресах з неонатології

Павлишин Г. А., д.мед.н., професор, Тернопільський державний медичний університет імені Горбачевського

 

Передчасний розрив плодових оболонок: чому виникає і як лікувати

Добровольська Л. М., к.мед.н., доцент, ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія»

 

Алгоритми вибору режимів респіраторної та сурфактант-замісної терапії

Гончарова Ю. О., к.мед.н., Перинатальний центр Полтавської обласної клінічної лікарні імені М.В. Скліфосовського


Інші новини

25 березня

Тренінг з реанімації новонароджених у Кропивницькому.

21-23 березня 2024 року  у м. Кропивницький на базі КНП «Кіровоградської обласної лікарні» Кіровоградської обласної ради» в рамках американо-українського проекту проведено перший з чотирьох запланованих в Україні триденний тренінг з оволодіння практичними навичками «Початкова, реанімаційна і післяреанімаційна допомога новонародженим» для лікарів перинатальних центрів і пологових будинків.

12 грудня
2023

Науково-практична конференція «Можливості та резерви неонатальної служби України в умовах воєнного часу», 15.12.23

Всеукраїнська громадська організація «Асоціація неонатологів України» запрошує взяти участь у роботі науково-практичній конференції «Можливості та резерви неонатальної служби України в умовах воєнного часу», яка пройде 15 грудня 2023 року у місті Києві. Заходи відбудуться в режимі online  (за допомогою програми zoom).

23 листопада
2023

Полтавські перинатальні читання ім. Н.М. Максимовича-Амбодика: у ПДМУ завершила роботу науково-практична конференція з міжнародною участю

Протягом 17-18 листопада в Полтавському державному медичному університеті проходила науково-практична конференція з міжнародною участю V Полтавські перинатальні читання ім. Н.М. Максимовича-Амбодика: «Новітні технології в перинатальній практиці, педіатричній службі, медичній освіті та виклики сьогодення».

09 листопада
2023

Cимпозіум компанії Бакстер "Нутритивна терапія новонароджених в екстремальних умовах"

Запрошуємо Вас взяти участь у сателітному симпозіумі компанії Бакстер "Нутритивна терапія новонароджених в екстремальних умовах", який буде організовано у рамках Щорічної конференції, присвяченої Міжнародному дню недоношених дітей. Час та дата проведення: 14 листопада (Вівторок), 18:00-19:00 (Київський час).

01 листопада
2023

Cемінар з міжнародною участю «Практичне впровадження сучасних рекомендацій медичного супроводу новонароджених у пологовому залі та ВІТН»

23-25 жовтня 2023 р. у місті Мукачево на базі Палацу культури та мистецтв  (вул. Августина Штефана, 19) пройшов триденний семінар з міжнародною участю «Практичне впровадження сучасних рекомендацій медичного супроводу новонароджених у пологовому залі та ВІТН» для лікарів  неонатологів та дитячих анестезіологів відділень інтенсивної терапії новонароджених та постінтенсивного догляду родопомічних закладів Закарпатської області, які використовують у своїй практиці введення сурфактанту та призначення парентерального харчування