Національний конгрес «Актуальні питання перинатальної неврології»

18 листопада 2017

23-24 листопада 2017 року у Києві пройде Перший национальний конгрес «Актуальні питання перинатальної неврології». Захід проводить ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології Національної академії медичних наук України» та Асоціація дитячих неврологів України.

Реєстрація учасників  з 9.00, початок роботи конгресу з 11.00

В рамках заходу будуть висвітлені сучасні аспекти діагностики та лікування новонароджених та дітей  раннього, дошкільного та шкільного віку з ураженнями нервової системи, розглянуті нові підходи до профілактики,  соціальної реабілітації, діагностики та надання медичної допомоги при орфанних захворюваннях, епілептичних синдромах, перинатальних ураженнях нервової системи тощо.

В роботі конгресу візьмуть учать провідні фахівці з України та Європи (Нідерланди, Швейцарія, Велика Британія) у сфері дитячої неврології, неонатології, генетики, нейрохірургії, реабілітації, психіатрії.

Проведення конгресу затверджено Реєстром з’їздів, конгресів, симпозіумів та науково-практичних конференцій, які проводитимуться в 2017 році.

Oсновні науково - практичні теми конференції:

  • пренатальна діагностика вроджених вад розвитку;
  • гіпоксично - ішемічне порушення і ураження ЦНС у дітей, проблеми нейропротекції;
  • виходжування глибоко недоношених дітей;
  • оцінка стану дітей, які перенесли критичні стани в період новонародженості;
  • неонатальні судоми;
  • епілептичні синдроми та епілептичні енцефалопатії у дітей раннього віку;
  • нейрометаболічні епілептичні енцефалопатії;
  • орфанні захворювання у дітей раннього віку;
  • розлади аутистичного спектру у дітей раннього, дошкільного та шкільного віку;
  • наслідки ураження ЦНС у дітей дітей раннього, дошкільного та шкільного віку;
  • фармакотерапія;
  • реабілітація;
  • медико-соціальні аспекти допомоги дітям з неврологічною патологією.

Форми участі у конференції: 

  • усна доповідь (до 20 хв) і публікація тез. 
  • публікація тез. 
  • стендова доповідь

Подані учасниками тези наукових робіт будуть опубліковані у “Міжнародному неврологічному журналі”. Тези для публікації та заявки на участь у конгресі приймаються в електронному варіанті на електронну адресу: kirilova.lgr@gmail.com. Роботи, направлені для участі у конференції, не повинні бути раніше опублікованими або направленими для публікації в інші видання. Один автор може опублікувати лише одну роботу або дві роботи у співавторстві.

Робочими мовами конференції є: українська, російська, англійська. 

Оргкомітет конференції приймає тези в період з 1 червня по 1 жовтня 2017 року.

Просимо надсилати заявки на участь в конгресі електронною поштою на адресу kirilova.lgr@gmail.com. В заявці просимо вказати прізвище, ім’я та по-батькові учасника, повну назву та адресу закладу де працює учасник, місто, країну, контактний телефон, адресу електронної пошти, форму участі у конгресі. 

При бажанні виступити зі стендовими повідомленнями - вказати про це у заявці. Умови публікації тез будуть повідомлені додатково.

Адреса оргкомітету:
04050, м.Київ, вул. Платона Майбороди (Мануїльського), 8, 
ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології НАМН України» 
Тел. +38 (044) 483 62 24; +38 (063) 732 38 84; +38 (067) 500 20 28 
E-mail: kirilova.lgr@gmail.com
Веб-сайт: https://www.facebook.com/adnua/


Інші новини

25 березня

Тренінг з реанімації новонароджених у Кропивницькому.

21-23 березня 2024 року  у м. Кропивницький на базі КНП «Кіровоградської обласної лікарні» Кіровоградської обласної ради» в рамках американо-українського проекту проведено перший з чотирьох запланованих в Україні триденний тренінг з оволодіння практичними навичками «Початкова, реанімаційна і післяреанімаційна допомога новонародженим» для лікарів перинатальних центрів і пологових будинків.

12 грудня
2023

Науково-практична конференція «Можливості та резерви неонатальної служби України в умовах воєнного часу», 15.12.23

Всеукраїнська громадська організація «Асоціація неонатологів України» запрошує взяти участь у роботі науково-практичній конференції «Можливості та резерви неонатальної служби України в умовах воєнного часу», яка пройде 15 грудня 2023 року у місті Києві. Заходи відбудуться в режимі online  (за допомогою програми zoom).

23 листопада
2023

Полтавські перинатальні читання ім. Н.М. Максимовича-Амбодика: у ПДМУ завершила роботу науково-практична конференція з міжнародною участю

Протягом 17-18 листопада в Полтавському державному медичному університеті проходила науково-практична конференція з міжнародною участю V Полтавські перинатальні читання ім. Н.М. Максимовича-Амбодика: «Новітні технології в перинатальній практиці, педіатричній службі, медичній освіті та виклики сьогодення».

09 листопада
2023

Cимпозіум компанії Бакстер "Нутритивна терапія новонароджених в екстремальних умовах"

Запрошуємо Вас взяти участь у сателітному симпозіумі компанії Бакстер "Нутритивна терапія новонароджених в екстремальних умовах", який буде організовано у рамках Щорічної конференції, присвяченої Міжнародному дню недоношених дітей. Час та дата проведення: 14 листопада (Вівторок), 18:00-19:00 (Київський час).

01 листопада
2023

Cемінар з міжнародною участю «Практичне впровадження сучасних рекомендацій медичного супроводу новонароджених у пологовому залі та ВІТН»

23-25 жовтня 2023 р. у місті Мукачево на базі Палацу культури та мистецтв  (вул. Августина Штефана, 19) пройшов триденний семінар з міжнародною участю «Практичне впровадження сучасних рекомендацій медичного супроводу новонароджених у пологовому залі та ВІТН» для лікарів  неонатологів та дитячих анестезіологів відділень інтенсивної терапії новонароджених та постінтенсивного догляду родопомічних закладів Закарпатської області, які використовують у своїй практиці введення сурфактанту та призначення парентерального харчування