XIII Світовий Конгрес з перинатальної медицини

29 жовтня 2017

За підтримки Асоціації неонатологів України, професори Воробйова О.В. (м. Київ) та Чуйко М.М. (м. Львів) прийняли участь у роботі XIII Світового Конгресу з перинатальної медицини, який відбувся 26-29 жовтня 2017 року у місті Белград (Сербія).

Конгрес об'єднав фахівців з усіх сфер перинатальної, неонатальної, акушерської, педіатричної, перинатальної патології, дитячої хірургії, дитячої кардіології та генетики з усього світу.

На конгресі були представлені доповіді спікерів з 26 країн світу за наступними напрямками перинатальної медицини:

  • Неонатальні аспекти: сепсис, внутрішньоутробні інфекції, перинатальна гіпоксія та асфіксія при народженні, проблеми респіраторної підтримці та харчування новонароджених, виходжування передчасно народжених дітей та інш.
  • Прогнозування і попередження загибелі плоду.
  • Запобігання передчасних пологів.
  • Кесарів розтин: дилема.
  • Моделі навчання в акушерстві.
  • Масив і SNP для скринінгу.
  • Молекулярна генетика в перинатальній медицині і інші.

На Конгресі поглибили знайомство з Президентом неонатального і перинатального товариства Європейського Союзу доктором Мануелем Санчез Луною, який готовий до співпраці з неонатологами України. Відвідали відділення інтенсивної терапії новонароджених центрального пологового будинку у м. Белград та ознайомилися з роботою даного відділення.


Інші новини

12 грудня
2023

Науково-практична конференція «Можливості та резерви неонатальної служби України в умовах воєнного часу», 15.12.23

Всеукраїнська громадська організація «Асоціація неонатологів України» запрошує взяти участь у роботі науково-практичній конференції «Можливості та резерви неонатальної служби України в умовах воєнного часу», яка пройде 15 грудня 2023 року у місті Києві. Заходи відбудуться в режимі online  (за допомогою програми zoom).

23 листопада
2023

Полтавські перинатальні читання ім. Н.М. Максимовича-Амбодика: у ПДМУ завершила роботу науково-практична конференція з міжнародною участю

Протягом 17-18 листопада в Полтавському державному медичному університеті проходила науково-практична конференція з міжнародною участю V Полтавські перинатальні читання ім. Н.М. Максимовича-Амбодика: «Новітні технології в перинатальній практиці, педіатричній службі, медичній освіті та виклики сьогодення».

09 листопада
2023

Cимпозіум компанії Бакстер "Нутритивна терапія новонароджених в екстремальних умовах"

Запрошуємо Вас взяти участь у сателітному симпозіумі компанії Бакстер "Нутритивна терапія новонароджених в екстремальних умовах", який буде організовано у рамках Щорічної конференції, присвяченої Міжнародному дню недоношених дітей. Час та дата проведення: 14 листопада (Вівторок), 18:00-19:00 (Київський час).

01 листопада
2023

Cемінар з міжнародною участю «Практичне впровадження сучасних рекомендацій медичного супроводу новонароджених у пологовому залі та ВІТН»

23-25 жовтня 2023 р. у місті Мукачево на базі Палацу культури та мистецтв  (вул. Августина Штефана, 19) пройшов триденний семінар з міжнародною участю «Практичне впровадження сучасних рекомендацій медичного супроводу новонароджених у пологовому залі та ВІТН» для лікарів  неонатологів та дитячих анестезіологів відділень інтенсивної терапії новонароджених та постінтенсивного догляду родопомічних закладів Закарпатської області, які використовують у своїй практиці введення сурфактанту та призначення парентерального харчування

13 вересня
2023

V Полтавські перинатальні читання ім. Н.М.Максимовича-Амбодика: «Новітні технології в перинатальній практиці, педіатричній службі, медичній освіті та виклики сьогодення»

Науково-практична конференція з міжнародною участю V Полтавські перинатальні читання ім. Н.М.Максимовича-Амбодика: «Новітні технології в перинатальній практиці, педіатричній службі, медичній освіті та виклики сьогодення» (згідно реєстру МОН України на 2023 р., від 21.04.2023р. № 251) відбудеться 17.11. – 18.11. 2023 року.