Заходи та події

19
грудня
2018

Десятий міжнародний медичний форум

17-19 квітня 2019 року відбудеться X Ювілейний Міжнародний медичний форум «Інновації в медицині – здоров’я нації». Захід пройде у Міжнародному виставковому центрі.

15
грудня
2018

Науково-практична конференція «Розвиток неонатальної служби на сучасному етапі. Реалії та перспективи» та розширене засідання правління Асоціації неонатологів України

15 грудня 2018 у Києві пройшла науково-практична конференція «Розвиток неонатальної служби на сучасному етапі. Реалії та перспективи» та відбулось засідання правління Асоціації неонатологів України.

01
грудня
2018

Презентація EFCNI Європейських Стандартів догляду за передчасно народженими дітьми

27 - 28 листопада в Брюсселі (Бельгія) відбулася важлива і довгоочікувана для всіх нас подія - презентація EFCNI Європейських Стандартів догляду за передчасно народженими дітьми, що включають кілька етапів: супровід вагітних, пренатальний скринінг, ведення пологів, далі - напрямків лікування та виходжування в неонатальних відділеннях та follow up з безпосередньою участю батьків з моменту народження дитини.

Міжнародні заходи
16
листопада
2018

Науково-практична конференція «Актуальні питання сучасної неонатології. Особливості виходжування маловагових та недоношених дітей»

16 листопада у місті Дніпро пройшла науково-практична конференція «Актуальні питання  сучасної неонатології. Особливості виходжування маловагових та недоношених дітей», присвячена ювілею професора В.А.Тіщенко.

15
листопада
2018

Науково-практична конференція «Здорове харчування. Метаболічне здоров’я. Здорове життя»

15 листопада у місті Полтава разпочала свою роботу міжрегіональна науково-практична конференція «Здорове харчування. Метаболічне здоров’я. Здорове життя», присвячена міжнародному дню передчасно народженої дитини.

12
листопада
2018

Тренінг з первинної реанімації новонароджених у Дніпрі

12-13 листопада 2018 року у Дніпрі на базі Дніпропетровського обласного перинатального центру відбувся практичний тренінг з початкової, реанімаційної та післяреанімаційної допомоги новонародженим.

Освітні заходи
07
листопада
2018

Конгрес Європейської академії педіатрії

З 30 жовтня по 4 листопада 2018 р. в Парижі (Франція) проходив 7-й Конгрес Європейської Академії Педіатрії (EAPS). В конгресі взяло участь більше 3 тисяч учасників з 104 країн світу. Українську делегацію представляли більше 42 науковців та практикуючих лікарів-педіатрів і неонатологів. Від Асоціації неонатологів України на конгресі були присутні фахівці з Києва, Харкова, Львова та Полтави.

Міжнародні заходи
12
жовтня
2018

8-й Міжнародний Конгрес Союзу Європейських неонатальних і перинатальних товариств (UENPS)

3 - 5 жовтня 2018 у Бухаресті (Румунія) відбувся 8-й Міжнародний Конгрес Союзу Європейських неонатальних і перинатальних товариств (UENPS).

Міжнародні заходи
04
жовтня
2018

Міжнародний тренінг з Охорони материнства та дитинства «2018 Training Course on Maternal and Child Health Care for Countries along the Belt and Road»

Команда українських лікарів прийняла участь у міжнародному тренінгу з Охорони материнства та дитинства «2018 Training Course on Maternal and Child Health Care for Countries along the Belt and Road», який відбувся в місті Чанша (Китайська Народна Республіка) з 4 по 28 вересня 2018 року.

Міжнародні заходи
01
жовтня
2018

Семінар з організації охорони здоров’я матері і дитини у КНР

З 11 по 25 липня 2018 року в місті Тайцанг, у провінції Суджоу Китайської Народної Республіки, пройшов семінар з приводу організації охорони здоров’я матері і дитини для країн, що розвиваються.

Освітні заходи
01
жовтня
2018

Науково-практичний семінар «Менеджмент лікування передчасно народжених дітей з екстремально низькою масою тіла – Віденська концепція»

З метою підвищення професійної кваліфікації та обміну досвідом щодо лікування та виходжування передчасно народжених дітей делегація неонатологів із України брала участь у науково-практичному семінарі «Менеджмент лікування передчасно народжених дітей з екстремально низькою масою тіла – Віденська концепція».

16
серпня
2018

Планові семінари-тренінги по програмі первинної реанімації новонароджених в ІПАГ

13 та 16 серпня в ДУ «ІПАГ ім. академіка О.М. Лук'янової НАМНУ» пройшли планові семінари-тренінги по сьомій Програмі первинної реанімації новонароджених для усіх спеціалістів акушерської та неонатальної служб.

Освітні заходи
04
липня
2018

Звіт про участь в тренінговому курсі «Training Program on Technology of Acupuncture and Tuina for Developing Countries»

З 24 травня по 23 червня 2018 у м. Пекін (Кітайська Народна Республіка) відбувся тренінговий курс «Training Program on Technology of Acupuncture and Tuina for Developing Countries, 2018». Для участі у семінарі були запрошені фахівці з клінічної медицини та реабілітології, які представляли більше ніж 12 країн світу.

Освітні заходи
26
червня
2018

Науково-практична конференція «Питання щодо стандартизації медичної допомоги новонародженим України»

4 липня 2018, за підтримки Національної академії медичних наук України, ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології ім. академіка О.М. Лук'янової НАМН України» та Асоціації неонатологів України, пройшли науково-практична конференція «Питання щодо стандартизації медичної допомоги новонародженим України» та розширене засідання правління Асоціації неонатологів України.

25
червня
2018

Відкрито запис на стажування в КНР

Асоціація неонатологів України пропонує стажування в КНР на семінари-тренінги

Освітні заходи
04
червня
2018

Сумісний американо-український проект «Програма первинної реанімації новонароджених»

4 червня розпочався сумісний американо-український проект «Програма первинної реанімації новонароджених».  Цей проект відбувся завдяки спільним зусиллям колег з LDS Charities, а також Національної академії медичних наук України, ДУ «Інститут педіатрії, акушерства та гінекології імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України», Асоціації неонатологів України та благодійного фонду «Заради дитини».

Освітні заходи
31
травня
2018

Науково-практичний семінар «Геморагічні ускладнення у новонароджених і дітей першого року життя»

31 травня, у Дніпропетровському обласному перинатальному центрі, Асоціація, у партнерстві з благодійним фондом «Заради дитини», провела науково-практичний семінар «Геморагічні ускладнення у новонароджених і дітей першого року життя».

Освітні заходи
27
травня
2018

Міжнародна конференція з клінічної неонатології

23 – 26 травня 2018 року у Турині відбулася щорічна 7-а Міжнародна конференція з клінічної неонатології. У конференції прийняли участь 655 учасників з 63 країн світу. Завдяки сприянню Асоціації неонатологів України в конференції прийняли участь 5 членів асоціації.

22
травня
2018

Онлайн конференція «Сезонні інфекції у новонароджених та дітей перших років життя»

22 травня 2018 ДУ «Інститут педіатрії, акушерства та гінекології НАМН України» та Асоціація неонатологів України провели конференцію  «Сезонні інфекції у новонароджених та дітей перших років життя».

21
травня
2018

Конференція молодих вчених «Актуальні питання перинатології»

21 травня 2018 на базі ДУ «Інститут педіатрії, акушерства та гінекології НАМН України», під егідою Асоціації неонатологів України, пройшла онлайн конференції молодих вчених України «Актуальні питання перинатології».

10
квітня
2018

Онлайн-конференція «Використання пробіотиків в неонатальній практиці»

16 квітня 2018 року на базі ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології НАМН України» Асоціацією неонатологів України була проведена онлайн-конференція «Використання пробіотиків в неонатальній практиці».

Освітні заходи
13
березня
2018

Презентація проекту «Центр правового захисту медичних працівників»

ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології НАМН України» та Асоціація неонатологів України інформує про те, що 16 березня з 13.00 до 15.00 в режимі оналйн конференції відбудеться презентація проекту «Центр правового захисту медичних працівників», під час якої будуть розглянуті актуальні питання страхового захисту медичних працівників під час здійснення медичної практики.

17
лютого
2018

Міжнародні конференції з неонатології на 2018 рік

Календар крупних міжнародних заходів з неонатології на 2018 рік.

16
лютого
2018

Навчальний семінар для неонатологів Волинської області

16 лютого 2018 року, за сприяння Управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації, на базі обласної дитячої клінічної лікарні відбувся обласний науково-практичний семінар з актуальних питань неонатології.

Освітні заходи
09
лютого
2018

Міжрегіональний науково-практичний семінар з неонатології у Перинатальному центрі Полтавської обласної клінічної лікарні

9 лютого на базі Перинатального центру Полтавської обласної клінічної лікарні ім. М.В. Скліфосовського, в практичному тренінговому Центрі сучасних перинатальних технологій ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія» ім. Нестора Максимовича-Амбодика відбувся міжрегіональний науково-практичний семінар з неонатології. 

Освітні заходи
08
лютого
2018

Практичні тренінги у відділенні постінтенсивного догляду, виходжування та реабілітації новонароджених ДУ «ІПАГ НАМН України»

З 6 по 8 лютого 2018 року пройшли тренінги з практичного застосування медичного обладнання для персоналу у новому Відділенні постінтенсивного догляду, виходжування та реабілітації новонароджених ДУ «ІПАГ НАМН України».

Освітні заходи
15
січня
2018

Реєстр з`їздів, конгресів, симпозіумів та науково-практичних конференцій, які проводитимуться у 2018 році

ДУ "Український центр наукової медичної інформації та патентно-ліцензійної роботи" МОЗ України опублікував реєстр заходів, що проводитимуться 2018-го року та надають міжнародні кредитні одиниці за участь у заходах безперервної медичної освіти та безперервного професійного розвитку лікарів.