Проект Положення про систему безперервного професійного розвитку фахівців у сфері охорони здоров’я

12 грудня 2017

Міністерство охорони здоров'я України пропонує для громадського обговорення проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про систему безперервного професійного розвитку фахівців у сфері охорони здоров’я».

Проект розроблено з метою створення основних організаційних засад функціонування системи безперервного професійного розвитку фахівців у сфері охорони здоров’я, оновлення нормативно-правової бази, враховуючи зміни законодавства України про освіту.

Основною метою підготовки проекту акта є реалізація положень Закону України «Про освіту», застосування системи професійної самоосвіти фахівців у сфері охорони здоров’я, як обов’язкової складовою системи безперервного професійного розвитку; облік усіх періодів підвищення кваліфікації, у тому числі усіх видів професійної самоосвіти для атестації фахівців з метою оцінки їх професійного рівня та складності виконуваних робіт, відповідності кваліфікаційним вимогам і посадовим обов’язкам кожні п’ять років, зокрема для присвоєння або підтвердження кваліфікаційної категорії, кваліфікації працівника чи продовження дії ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики.

Проект та пояснювальна записка до проекту оприлюднені шляхом розміщення на офіційному веб-сайті Міністерства охорони здоров'я України в мережі Інтернет http://moz.gov.ua.

Пропозиції та зауваження до проекту просимо надсилати до Міністерства охорони здоров'я України протягом місяця у письмовому та/або електронному вигляді за адресою: вул. Грушевского, 7, м. Київ, 01601, Відділ освіти і науки, E-mail: ysp@moz.gov.ua, mlkachurets@gmail.com, з темою листа «Постанова_БПР_пропозиції».

Міністерстово охорони здоров'я України


Інші новини

08 травня
2021

Наказ МОЗ України № 873 «Респіраторний дистрес-синдром у передчасно народжених дітей»

Наказ МОЗ України від 05.05.2021 № 873 "Про затвердження Уніфікованого клінічного протоколу вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги «Респіраторний дистрес-синдром у передчасно народжених дітей»"

08 травня
2021

Наказ МОЗ України № 870 «Ентеральне харчування недоношених немовлят»

Наказ МОЗ України від 05.05.2021 № 870 "Про затвердження Уніфікованого клінічного протоколу вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги «Ентеральне харчування недоношених немовлят»"

12 квітня
2020

Керівництво по клінічному веденню дітей, які поступили в лікарню з підозрою на COVID-19 (BPRS)

Дитяча лікарня Alder Hey і Британська педіатрична респіраторна спілка розробили Керівництво по клінічному веденню дітей, які поступили  в лікарню з підозрою на COVID-19 (BPRS). Переклад – скорочений варіант

01 квітня
2020

Коронавірусна інфекція (COVID-19) під час вагітності

Пропонуємо Вашій увазі переклад оновлених британських клінічних настанов з акушерства та неонатології «КОРОНАВІРУСНА (COVID-19) ІНФЕКЦІЯ ПІД ЧАС ВАГІТНОСТІ (CORONAVIRUS (COVID-19) INFECTION IN PREGNANCY)» від 28 березня 2020 року, версія 5 (Королівський коледж акушерів-гінекологів), та «COVID-19 – РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ ПЕДІАТРИЧНИХ СЛУЖБ (COVID-19 – GUIDANCE FOR PAEDIATRIC SERVICES)», версія від 30 березня 2020 р.; неонатологічний розділ (Королівський коледж педіатрії і здоров’я дитини, Британська асоціація перинатальної медицини).